Preskočite na glavni sadržaj

Galerija Spot predstavlja Michala Iwanowskog

U ponedjeljak, 11. rujna u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Spot otvara se izložba poljskog fotografa s britanskom adresom, Michala Iwanowskog.  
vrijeme: 11.09.2017.
mjesto: Zagreb, Galerija Spot

Izložba pod nazivom "Udaljen od ljudi" ("Clear of People") predstavit će istoimeni fotografski projekt koji bilježi autorovu rekonstrukciju epskog putovanja njegova djeda i strica. Na tromjesečnom bijegu iz sovjetskog zatočeništva u Sibiru oni su 1945. prehodali preko 2000 kilometara do rodne Poljske, a sedamdesetak godina kasnije Michal Iwanowski otisnuo se na putovanje vjerno slijedeći rutu svojih predaka.

Michal Iwanowski u svom umjetničkom radu kontinuirano istražuje vezu između krajolika i memorije, a svoje fotografske projekte gradi na potrazi za mikro povijestima, individualnim sjećanjima i tragovima ljudskog iskustva. Diplomirao je dokumentarnu fotografiju na Sveučilištu Wales u Newportu, a od 2001. godine živi u Cardiffu gdje radi kao fotograf i predavač u Ffotogallery. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada, a od 2004. njegovi su radovi kontinuirano prisutni na izložbama i festivalima diljem Europe i svijeta. Njegov rad "Clear of People" predstavili su brojni utjecajni mediji poput britanskog Guardiana i  BBC-a.
 
http://croatian-photography.com/