Preskočite na glavni sadržaj

Galerija Kortil poziva autore na sudjelovanje na 'Neizvjesnoj izložbi'

Galerija Kortil poziva sve umjetnike koji djeluju na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, a žele javno pokazati svoj rad(ove) nastao(le) u protekla dva mjeseca ili raniji(e) rad(ove) koji se interpretativno može(gu) povezati s aktualnom situacijom da pošalju prijedloge do 15. svibnja 2020.!
prijava: 15.5.2020
url: https://hkd-rijeka.hr/
Dinamika svakodnevnog života nas je povukla iz javnog prostora u privatne, a programe kulture iz fizičkih oblika u virtualne. Nastojimo prepoznati ovaj trenutak, nove okolnosti funkcioniranja u njemu i promišljati u kojem smjeru sagledavati budućnost. A možda je i prilika da se napokon nađemo u sadašnjosti.

 

Ovo nam vrijeme otvara još više pitanja nego prošlost u kojoj je sve bilo uhodano i poznato. Sadašnjost je izazovna i stavlja nas u poziciju novih odnosa, neočekivanih situacija, traženja kreativnih odgovora. Možda i ne! Možda se suštinski i unutar nas samih nije promijenilo ništa, samo je privid vanjskog nepoznatog nakratko zbunio ritmove naše svakodnevnice pa samo čekamo da se vratimo „na staro“.

 

Ima li umjetnost svoj komentar, reakciju, odgovor? Prepoznaje li umjetnik ovaj trenutak u svojem prostoru kreacije? Kako i koliko je izolacija djelovala na ionako izolirajuću atelijersku osamu? I je li uopće?


Opširnije o propozicijama natječaja...