Preskočite na glavni sadržaj

/'fu:bar/ glitch art izložba u Galeriji Siva

/'fu:bar/ glitch art izložba otvara se u četvrtak, 21. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Siva u AKC-u Medika. Uz samu izložbu, 23. i 24. svibnja, u prostoru hacklaba01, održavaju se i g4n i g4p radionice osnovnih i naprednih glitch tehnika.
vrijeme: 21.05.2015.
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Galerija Siva
url: http://fubarexpo.tumblr.com
/'fu:bar/expo1: izložba glitch2 umjetnosti koja okuplja okuplja 80 međunarodnih autora različitih pristupa u području istraživanja greške. Izložba prikazuje širok spektar glitch metoda i tehnika, zabilježenih i prikazanih u obliku digitalnog ispisa, projekcija slika, web prostora, te video i audio djela.

/’fu:bar/ okuplja autore koji dolaze iz različitih praksi i područja djelovanja, a koje veže tematika primjene greške - kao rješenja za izražavanje umjetničkih, ideoloških i programerskih pozicija putem analitičkog, tehničkog i estetskog pristupa digitalnoj umjetnosti.

1 /'fu:bar/ - zamjenski naziv u programiranju i računalnoj dokumentaciji, metasintaktička varijabla / 'Fucked up beyond all recognition' / glitch art izložba u Sivoj Galeriji

2 Glitch (/ɡlɪtʃ/) art - zabilježavanje estetike zvučne ili vizualne manifestacije grešaka izazivanih u sustavima digitalnih slika, video i audio zapisa. Umjetnost namjerne greške, oštećenih ili neispravnih digitalnih datoteka, estetika neočekivanog u tehnološkim procesima, koja vlastitom nasumičnošću razotkriva unutrašnjost računalnih sustava. Glitch umjetnici namjerno stvaraju slučajnost eksperimentirajući vizualnim i digitalnim kodom i time u pukotinama novih medija kreiraju novu kulturnu sintaksu digitalne pismenosti.
 
Program
čet, 21.5. - 19:00 - otvorenje izložbe @ Siva Galerija
pet, 22.5. - 15:00 - 21:00 - izložba @ Siva Galerija
sub, 23.5. - 15:00 - 21:00 - izložba @ Siva Galerija
13:00 @ hacklab01 - g4n radionica osnovnih tehnika glitcha za početnike
- prijave na fubar@hacklab01.org
- obavezno ponijeti vlastiti laptop i vizualni materijal (sauce)
- više na j.mp/fubar-g4n
 
ned, 24.5. - 15:00 - 21:00 - izložba @ Siva Galerija
13:00 @ hacklab01 - g4p Blender / OBJ corruption radionica
- prijave na fubar@hacklab01.org
- više na j.mp/fubar-g4p