Preskočite na glavni sadržaj

Fragmenti odrastanja – razgovori o mentalnom zdravlju mladih u Varaždinu i izložba u zagrebačkom 'Botaničaru'

Program 'Pukotine' već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske i s mladima razgovara o njihovu mentalnom zdravlju, a sljedeći susret zakazan je 4. ožujka u Varaždinu, gdje će se na Sceni Rogoz varaždinskoga HNK održati program pod nazivom 'Fragmenti odrastanja vol. 4.', a u goste dolaze mlade ženske snage Nika Turković, Severina Lajtman i Marta Divjak. Kao uvertira u varaždinski program, u Zagrebu se 27. veljače otvara i popratna izložba koja će biti otvorena sve do konca ožujka. 
vrijeme: 04.03.2023. -
mjesto: Varaždin
url: https://www.facebook.com/pukotine.hr

Varaždinski girl power
 
U skladu s nadolazećim Danom žena, za varaždinski susret kao gošće su odabrane mlade i jake ženske snage: pjevačica Nika Turković, novinarka i aktivistica Marta Divjak i studentica Severina Lajtman. Posebne i svoje, ove mlade žene dijele jednaku osobinu - njihove živote obilježavaju velike strasti prema onime čime se bave – od glazbe, preko brige za ljudska prava do glume. No isto tako, iza svakog njihovog uspjeha također se kriju i osobne borbe na različitim životnim frontovima, koje su utjecale i na njihove čvrsto izgrađene stavove. Gošće će sudionicima govoriti o svojem iskustvu odrastanja, dočaravajući fragmente svoje adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave. Cilj je da njihove priče budu poticajne i ohrabrujuće za mlade koji će posjetiti ovo događanje te da otvore nove teme za razgovore tijekom varaždinskog susreta.
 
Kao i do sada, događanje će moderirati glumac Adrian Pezdirc, dok će se cijeli događaj odvijati uz stručnu podršku PUKOTINE tima psihoterapeuta – Dušanke Kosanović, Josipe Mihić, Martine Ferić. Za sve zainteresirane, sudjelovanje u ovom događanju koje će se održati u subotu, 4. ožujka 2023. u 11 sati na Sceni Rogoz u HNK Varaždin je besplatno. Događanje će se moći pratiti i online na Facebook stranici projekta PUKOTINE

Vezana vijest: Izložba fotografija u Zagrebu kao posveta dosadašnjim Fragmentima odrastanja