Preskočite na glavni sadržaj

Festival Kvarner

Festival Kvarner
U 2012. godini Festival Kvarner, započet će svoju treću koncertnu sezonu i podijeljen je u dva termina: prvi dio traje od 1. do 10. lipnja, a drugi od 1. do 7. rujna o.g., objavio je MIC
vrijeme: 01.06.2012.
mjesto: Opatija
url: http://www.festivalkvarner.com

Prvi dio posvećen je isključivo koncertima i serijama koncerata, na primjer nastavku ciklusa posvećenog Beethovenu koji je započeo 2011. godine. Do 2014. u Opatiji će biti izvedeno svih devet Beethovenovih simfonija! U prvom festivalskom razdoblju moći će se uživati u izvedbama velikih međunarodnih glazbenih imena kao što su Jordi Savall i Nigel Kennedy, fascinantnih ansambala rane glazbe „Accordone“ i „L’Arpeggiata“, te virtuoza poput Albene Danailove, Martine Filjak i Monike Leskovar.

Središnje mjesto drugog dijela 1-7. rujna 2012. zauzet će operni projekt čiju su realizaciju omogućili međunarodno partnerstvo i subvencija Europske Unije (u Programu Kultura 2007-2013). Europski orkestar Purpur, a koji je već  gostovao u programu Festivala Kvarner i izazvao veliko oduševljenje, izvest će operu Armida Josepha Haydna. U rujnu će se uz ekskluzivni klasični program opatijskoj publici ponovno predstaviti i Ensemble Berlin, koji okuplja članove Berlinske filharmonije.  S obzirom na to da Orkestar Purpur u svom repertoaru ima i koncertni program s koncertima za klarinet, oni će također biti izvedeni u drugom festivalskom razdoblju. Pri tome će prava mala senzacija biti nastup Ernsta Ottensamera (solo-klarinetista Bečkih filharmoničara) sa sinovima Danielom i Andreasom, koji su također članovi Bečkih i Berlinskih filharmoničara na poziciji solo-klarinetista.

Ulaznice su u prodaji u Turističkom informativnom centru u Opatiji (051 271 310), i agenciji Newsound Matulji (098 1894687), a mogu se kupiti i online na web stranici  www.festivalkvarner.com.

Program festivala