Preskočite na glavni sadržaj

Festival eksperimentalnog filma i videa u Krku

Ambijentalni festival eksperimentalnog filma i videa - (A)FEFV, Krk, svojevrsni je nastavak lanjskog, više no uspješnog projekta (D)FEFV, koji je u listopadu održan u krčkoj Galeriji Decumanus. 
 
mjesto: Krk
Prvo izdanje okupilo je 60-ak filmaša i videoumjetnika iz Hrvatske, Francuske, Izraela, Japana, Njemačke, Poljske, Portugala, Španjolske, Ukrajine i Velike Britanije.

Ovogodišnji festival, kažu organizatori Igor Gržetić i Lena Franolić, članovi krčkog Kulturno-umjetničkog laboratorija, izaći će na otvoreno, u starogradsku jezgru.

'Otud proizlazi i transformacija naziva koji sada naglašava ambijentalni karakter', navodi Gržetić.

(A)FEFV će se održati početkom srpnja, a predstavit će domaću i inozemnu eksperimentalnu filmsku i videoprodukciju, i to kao dio programa usmjerenog promociji novomedijske likovnosti.

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na Festivalu eksperimentalnog filma i videa te se radovi trebaju dostaviti do 25. svibnja. Radovi se mogu prijaviti preko Vimeo (www.vimeo.com/groups/dfvef) te Flickr (http://www.flickr.com/photos/kulturnoumjetnickilaboratorij ). Selekciju će obaviti članovi KUL-a.(M.T.)

Izvor: Glas Slavonije