Preskočite na glavni sadržaj

Eurimages podržao hrvatsku koprodukciju 'Mare' redateljice Andree Štake

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 150. sjednici, koja je održana od 13. do 16. ožujka u Erevanu, glavnom gradu Armenije, podržao 17 dugometražnih europskih koprodukcija igranog, 1 dokumentarnog i 2 animiranog filma. Među njima je i film 'Mare' redateljice Andree Štake u koprodukciji Švicarske i Hrvatske s iznosom od 170 000 eura.
vrijeme: 16.03.2018.
 

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora (tzv. 50/50 by 2020), , na 150. sjednici 30 posto podržanih projekata su upravo projekti redateljica.

 

Režiju i scenarij filma Mare potpisuje Andrea Štaka, direktor fotografije je Erol Zubčević, a scenografkinja Jana Plećaš. Film nastaje u koprodukciji Švicarske (OKOFILM Productions) i Hrvatske (Dinaridi Film) i u potpunosti je sniman na lokacijama u Konavlima i Dubrovniku. Producenti su Thomas Imbach i Andrea Štaka u Švicarskoj te Tena Gojić u Hrvatskoj. U glavnoj ulozi nastupa Marija Škaričić, a u sporednim ulogama joj se pridružuju Goran Navojec i Goran Bogdan.


Radnja filma razvija se oko lika Mare koja živi u Konavlima u neposrednoj blizini dubrovačke zračne luke. Svakodnevica joj prolazi rutinski, ona je majka, supruga i domaćica. Njena nesputana priroda navest će je na potragu za osobnom slobodom nakon koje Mare više neće biti ista žena.

 

Razvoj projekta pomogli su MEDIA Švicarska, a produkciju su podržali švicarsko ministarstvo kulture, ciriški filmski fond, ZDF Arte, HAVC i Grad Dubrovnik.

 

Cijeli popis podržanih projekata možete pronaći na ovoj poveznici.


Izvor: HAVC