Preskočite na glavni sadržaj

Edukativna mrežna radionica za studente konzervacije-restauracije

Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu objavio je poziv za sudjelovanje u besplatnoj mrežnoj radionici o konzervaciji-restauraciji (metalnih) skulptura na otvorenom. Radionica je namijenjena zainteresiranim studentima konzervacije-restauracije, neovisno o tome na kojem sveučilištu studiraju, na kojoj su studijskoj godini ili specijalizaciji.
vrijeme: 16.12.2020.
prijava: 15.12.2020
url: http://www.umas.unist.hr/

Na primjeru kiparskih djela iz Parka skulptura Željezare Sisak polaznici radionice upoznat će se s istraživanjem povijesti skulptura, njihovih gradbenih materijala te materijala i postupaka koji se primjenjuju u procesu konzerviranja-restauriranja skulptura na otvorenom. Razmotrit će i moguće konzervatorsko-restauratorske intervencije te načine prezentacije takvih umjetničkih djela.

Radionica će trajati od 16. prosinca 2020. do 2. veljače 2021. U tom će se razdoblju, u razmacima od nekoliko dana, održavati mrežna predavanja i druge aktivnosti. Program radionice i druge korisne informacije dostupni su putem poveznice: http://www.umas.unist.hr/uncategorized-hr/dogadanja/poziv-za-sudjelovanje-radionica-o-parku-skulptura-zs/.

Rok za prijavu je 15. prosinca 2020. Za prijavu je potrebno ispuniti e-obrazac: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_83iOTn2qSa6W8EyRy1tIIChBSLazkGm5u10i3VbzINtDLA/viewform

Studenti koji se prijave za sudjelovanje u radionici ostvaruju pravo pristupa svim sadržajima vezanim za radionicu. Videozapise predavanja moći će pogledati i nakon što radionica završi. Prijavljeni studenti nisu obvezni odslušati sva predavanja; mogu poslušati samo predavanja vezana za teme koje ih zanimaju.

Radionica predviđa jedan problemski zadatak, no njegovo rješavanje nije obvezno. Ipak, studenti koji ga riješe dobit će pismenu potvrdu o sudjelovanju na radionici.

Opširnije