Preskočite na glavni sadržaj

Dream Lab: Communitas II

Nakon petodnevne rezidencije u rujnu i trotjedne rezidencije u listopadu u SC-u, dream team Communitasa II (Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Jasmina Križaj, Ivan Mijačević) pod vodstvom slovenske koreografkinje Male Kline, otvara vrata svog umjetničkog procesa i poziva vas na javnu prezentaciju predstave-u-nastajanju Dream Lab: Communitas II. Prezentacija će se održati u četvrtak, 30. listopada, u Kinu SC. Početak je u 19 sati, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 30.10.2014. 19 h
mjesto: Zagreb; SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr

Dreamlab je mobilni laboratorij za istraživanje i razvoj rada sa snovima i imidžima u području izvedbenih umjetnosti. To je platforma u sklopu koje se primjenjuju i razvijaju različiti pristupi, prakse i metode rada s maštom i tijelom kao izvedbenim sredstvima za alternativnu produkciju odnosa, kreativnosti i znanja unutar različitih polja ljudske djelatnosti. Rad Dreamlaba utemeljen je na School of Images Methodi™ sanjanja, pobuđivanjem transformativne i afektivne snage slika koje se nalaze u dubini bića procesom samopromatranja.

Istraživanje je pokušaj fikcionalne prerade prvih poglavlja Geneze koristeći princip slučajnih operacija (chance operations) i unutar koreografske kompozicije u stvarnom vremenu. Proces prerade rezultirat će razvojem koreografije kroz praksu individualnog i kolektivnog sanjanja. Ova rezidencija dio je dugotrajnog istraživanja teme zajednice (communitas), njezinog potencijala i mogućnosti koje se ponekad ostvare u procesu zajedničkog sanjanja. Zajedničko sanjanje je performativna praksa koju razvijam, a  kojoj je cilj uključivanje kolektivnog tijela u razvijanje i ostvarenje zajedničkog sna. Geneza je jedan takav zajednički san koji pokušavamo ponovno ispisati dok  se zadržavamo u paradoksalnim zagonetkama ove “znanosti srca“. Mala Kline

Koncept i koreografija: Mala Kline
Prostor i svjetlo: Petra Veber
Glazba/zvuk: Gerald Kurdian, Ivan Mijačević
Savjetnica za pokret: Florence Augendre
Izvođači: Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Mala Kline, Jasmina Križaj
Izvršni producenti: Žiga Predan, Silvija Stipanov
Produkcija: Mercedes Klein (SI), Kink Kong / Pekipah (SI)
Koprodukcija: Old Power Station – Elektro Ljubljana (SI),  Festival City of Women (SI), Plesna Izba Maribor (SI), Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD (HR)
Suradnja i potpora: Francuski institut u Zagrebu u sklopu projekta Teatroskop, Ministarstvo kulture RH, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije i Mestna Obcina Ljubljana – Oddelek za kulturo (SI).

Studentski centar /Kultura promjene