Preskočite na glavni sadržaj

'Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava' - online radionica

Hrvatski sabor kulture u 2021. godini priprema nove edukativne online programe koji počinju s kazališnom online radionicom 'Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava' koja će biti održana od 5. do 7. ožujka putem ZOOM platforme. Radionicu će voditi istaknute voditeljice s dugogodišnjim iskustvom i brojnim uspjesima u radu s amaterskim i profesionalnim kazališnima ansamblima: dr. sc. dr. art. Mira Muhoberac i Vesna Muhoberac, prof.
vrijeme: 05.03.2021.
prijava: 03.03.2021
url: https://vbv.hr/

Kazališna radionica naslovljena Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava problematizira suodnos izabranoga teksta i kazališne predstave, 2D i 3D projekcije, a propituje  i pozicije i pozicioniranje dramaturgije i dramaturga i režije i redatelja. Također se bavi istraživanjem glumaca, glume i glumačke umjetnosti, načinima kreiranja uloga te glumačkim promjenama identiteta, kao i odnosima prema publici/publikama. Na radionici se tematiziraju i multimedijalni sadržaji interpolirani u predstavu te se progovara o promociji kazališne predstave u realnom i online performativnom/izvedbenom svijetu.

Radionica će biti održana u 3 dijela tj. tijekom 3 dana (5. – 7. 3. 2021.)

Polaznici radionicu prate uživo putem ZOOM aplikacije, a radionica će obuhvatiti tematski organizirana predavanja uz prezentacije, primjere raznovrsnih tekstova i snimke kazališnih predstava, kratke kreativne zadaće sudionika koji se mogu, prema željama, aktivno uključivati i postavljati pitanja

Kroz trodnevni program sudionike će voditi dramaturginja i redateljica, teatrologinja, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i komparatistica književnosti dr. sc. dr. art. Mira Muhoberac, profesorica hrvatskog jezika književnosti i kineziološke kulture Vesna Muhoberac te moderatorica webinara Martina Brumen, stručna suradnica HSK-a

Po završetku programa svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani putem prijavnog obrasca klikom na poveznicu: https://bit.ly/3qdpaME najkasnije do 3. ožujka 2021.

Opširnije...