Preskočite na glavni sadržaj

'Doplovit će Rex' nagrađen na Doclisboi 2019.

Srednjometražni dokumentarni film 'Doplovit će Rex' Josipa Lukića nagrađen je posebnom nagradom žirija na 17. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Doclisboa, koji se u Portugalu održao od 17. do 27. listopada.
vrijeme: 27.10.2019.
mjesto: Portugal
url: https://www.doclisboa.org/2019/en/
'Vidio sam propušteni poziv svog producenta u subotu popodne - baš me zateklo. Drago mi je da su na Doclisboi prepoznali ovu suptilnu priču i osjetili iskrenu emociju, pogotovo jer  se radi o mojoj sestri, nećacima i nećakinji.  Veseli me i jer smo nagrađeni za silni trud koji smo uložili u taj film', rekao je tim povodom redatelj Josip Lukić.

Doplovit će Rex, koji je u Lisabonu imao svoju međunarodnu premijeru, dobio je posebnu nagradu žirija sekcije Green Years u kojoj su se prikazivali studentski filmovi te oni autora početnika. Lukić, koji potpisuje i scenarij srednjometražnog dokumentarnog filma, na nagradi se žiriju zahvalio videoporukom koja je puštena na svečanoj dodjeli nagrada.

Osim Lukića, autorsku ekipu čine snimatelj Marinko Marinkić, montažer Marko Binčanić i Lana Horvatić koja je oblikovala zvuk. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti (producent je Marin Leo Janković), uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Osim toga, u industrijskom djelu festivala, na panelu organiziranom u suradnji s Deskovima Kreativne Europe - uredima MEDIA iz Hrvatske, Norveške, Danske, Njemačke i Portugala – 'Go to school: How can docs reach the educational market?' sudjelovao je, između ostalih, i producent Oliver Sertić (Restart), a Srbenka Nebojše Slijepčevića je bila odabrana za studiju slučaja.

Više detalja o Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma – Doclisboa možete pronaći na službenoj stranici.
 
Izvor: HAVC