Preskočite na glavni sadržaj

Disku(r)sija: Tomislav Osmanli i Ivica Ivanišević

Ovomjesečna književna tribina Disku(r)sija u organizaciji splitske Udruge KURS, koja već više od 13 godina organizira program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu ugošćuje inozemne pisce i spisateljice na jednomjesečnom rezidencijalnom boravku, održat će se u utorak, 29. lipnja 2021., s početkom u 20.00 sati u vanjskom prostoru Misto Street Fooda u Bosanskoj11, u Splitu.
vrijeme: 29.06.2021.

U razgovoru će sudjelovati ovomjesečni rezidencijalni gost, makedonski prozaist, scenarist, dramaturg, filmski i kazališni kritičar, novinar i esejist TOMISLAV OSMANLI, koji boravi u Splitu pod okriljem EU projekta „Reading Balkans“, te splitski romanopisac, dramatičar, scenarist, književni kritičar, novinar i komentator IVICA IVANIŠEVIĆ. Razgovor s autorima vodit će Patricija Horvat.

Autori će ukratko predstaviti publici svoj rad, bit će riječi o specifičnostima pisanja proze i dramskih formi, o stripu kao jednoj od omiljenih zajedničkih tema obojice autora, o „malim“ i „velikim“ jezicima, o situaciji na književnoj sceni u Makedoniji i Hrvatskoj, prije svega s obzirom na pandemiju, te o rezidencijalnim programima i njihovoj važnosti za pisce.

www.kurs.hr