Preskočite na glavni sadržaj

Digitalni rendez-vous 2021.

Digitalni rendez-vous 2021.
Četvrto izdanje 'Digitalnog rendez-vousa', jednog od ključnih projekata Francuskog instituta u Hrvatskoj koji se svake godine održava u mjesecu studenom, održat će se od 30. listopada do 4. prosinca 2021.
vrijeme: 30.10.2021. - 04.12.2021.


U fokusu su ovog izdanja vizualne i zvučne umjetnosti, uz gostovanje uglednih umjetnika poput Marcela Benayouna i Jeana Geoffroya, pionira digitalne umjetnosti, Kaspara Ravela, umjetnika u nastajanju u području "glitch arta" i velikog elektroničkog glazbenika Kassela Jaegera. Neki od ovih gostiju potaknut će širu javnost, kao i stručnjake ili studente na izradu vlastitih kreacija.
 
Ovo će izdanje također omogućiti propitivanje digitalnih kultura s francuskim i hrvatskim stručnjacima, istražujući ulogu etičnih influencera, ali i istražiti europsku produkciju u području videoigara s prezentacijom francusko-njemačkog projekta "DigiTelling".
 
Izložbe, koncerti, rasprave, participativne radionice, otkrivanje kreativnih alata - tijekom mjesec dana Francuski institut u Hrvatskoj postaje pravo raskrižje inovacija i digitalnih kultura.
 
Više o programu…