Preskočite na glavni sadržaj

Dan otvorenih vrata Centra Knap za početak sezone

Centar kulture na Peščenici KNAP u novoj sezoni 2019/2020. najavljuje zanimljiv, raznovrsan i zabavan program za najizbirljiviju publiku, a službeno će ju u petak, 13. rujna, otvoriti Danom otvorenih vrata Centra Knap.
vrijeme: 13.09.2019.
mjesto: Zagreb; Kazalište Knap, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr
Dan otvorenih vrata Centra Knap donosi niz radionica, koncerata i mnogih drugih zanimljivosti, a u programu će biti i besplatna lutkarska predstava za djecu "S razlogom".

 

"Nastala u suradnji UO Loft i KD Pinklec, ova dječja predstava svojom će poetikom i pričom očarati i one najstarije, a odlična izvedba Petra Atanasoskog, Brune Kontreca i Maria Jakšića istovremeno nasmijava i ostavlja bez daha", ističu iz KNAP-a.

 

Kao prvi premijerni naslov sezone najavljena je, 10. listopada, predstava "Nuspojave", prema istoimenoj zbirci kratkih priča Woodyja Allena u režiji Marija Kovača.

 

"Komad u kojemu Woodyev humor, neurotičnost i cinizam dolaze do svojega vrhunca, 'Nuspojave' su nesumljiv budući kazališni hit", stoji u najavi. Glume Filip Riđički, Jelena Perčin, Iskra Jirsak i Ivan Đuričić.

 

Jesen će u KNP-u obilježiti i stare uspješnice toga kazališta, poput crnohumorne komedije "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" ,duhovite monodrame "Luda pa volim", te legendarne komedije u stilu Monty Pythona "Smisao života gospodina Lojtrice", koja puni dvoranu već 14. godinu za redom.

 

Iz KNAP-a također izdvajaju i autorsku predstavu "Ja se zovem Veronika", koja publiku vodi preko ruba realnosti, te "Ende oder Wende" (Preokret ili kraj) nastalu u koprodukciji sa Studijom Artless, kao i hip hop senzaciju "Moja mama kuha bolje od tvoje", plesnu predstavu koju izvode mlade nade zagrebačke brake-dance scene. Također, u programu je i komedija "Štefica Cvek u raljama života", nastala prema istoimenom romanu Dubravke Ugrešić. (Hina)