Preskočite na glavni sadržaj

Culture Hub Croatia: Drugi krug otvorenog poziva umjetnicima (Rok: 15.10.2023.)

​Platforma “Culture Hub Croatia” (CHC) objavila je drugi krug otvorenog poziva umjetnicima_cama da postanu dio nacionalnog tima umjetnika, formiranog u sklopu projekta “Professional Media Presence” (PMP), sufinanciranog od Europske komisije putem programa Kreativna Europa.
vrijeme: 12.09.2023. - 15.10.2023.
url: https://hr.chc-prostor.com/

PMP je četverogodišnji projekt kojemu je cilj osnažiti umjetnike_ce u području medijske pismenosti, pružiti alate i potrebnu potporu kako bi im omogućili da iskoriste medijski prostor za promociju svog rada i plasiraju se na domaće i međunarodno tržište.
 
Poziv je namijenjen umjetnicima_cama iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj (uključujući i umjetnike_ce koji_e imaju boravište u partnerskim zemljama) zainteresiranima za temu medijske prisutnosti i razvoj karijere, svih dobi i disciplina, a posebno onima koji smatraju svoj položaj iz nekog razloga nepovoljnim i otežavajućim (jer npr. pripadaju nekoj manjini, bilo etničkoj ili društvenoj, suočeni su sa smanjenim fizičkim ili financijskim mogućnostima, imaju status migranta, itd.).
 
Prijave su otvorene do 15. listopada, a prijavnica je dostupna na sljedećem linku.
 
Odabrani umjetnici_ce bit će obaviješteni o rezultatima poziva najkasnije do 10. studenog 2023.
 
Na temelju prijava iz oba kruga CHC će odabrati do 20 umjetnika_ca koji_e će biti dio hrvatskog tima (NAT). Unutar tima, odabrani umjetnici_ce će se povezivati kroz mjesečne sastanke te razmjenjivati ideje i dobre prakse međusobno, ali i s umjetnicima_cama iz drugih zemalja partnera na projektu (Finske, Italije, Malte, Slovačke i Španjolske).
 
Nadalje, članovi tima umjetnika imat će priliku sudjelovati u jednodnevnim online seminarima i višednevnim radionicama u partnerskim zemljama koje će biti raspoređene tijekom tri godine projekta. Teme seminara i radionica su Media & Art, Online Media & Digital Storytelling, Social Media & Media Readership, Future Media i Media & Professional Identity.
 
Umjetnicima_cama odabranima za sudjelovanje u radionicama troškovi su u potpunosti pokriveni. Sudjelovanje u jednoj od radionica omogućuje i prijavu na dvomjesečnu umjetničku rezidenciju u jednoj od partnerskih zemalja, uz umjetnički honorar.
 
Na kraju projekta organizirat će se simultana multimedijalna izložba u 6 europskih zemalja, na kojoj će svi umjetnici_ce iz nacionalnih timova imati priliku izlagati.
 
Detaljnije informacije o projektu pronađite na web stranici PMP-a, a za sva pitanja obratite se Platformi CHC na mail info@culturehubcroatia.hr.