Preskočite na glavni sadržaj

Commercial artisan u Varaždinu

Danas, 25. travnja, u 20 sati, u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu, otvara se izložba Commercial Artisana, na kojoj se predstavlja rad dizajn studija iz Indiane (SAD), kojeg čine braća James i Jon Sholly. Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja.
vrijeme: 25.04.2014.
mjesto: Varaždin; Galerija Zlati ajngel, Gajeva 15
url: http://www.ajngel.hr
Ova izložba predstavlja grafički dizajn koji uključuje popratni materijal uz likovne izložbe, kao i dizajn za klijente koji traže likovna grafička rješenja. Postav uključuje knjige za muzeje, pozivnice, postere i slične štampane materijale. Izložba ukazuje na likovne elemente u tehnici tiska.

Studio je osnovan 1990 godine i njihov rad se uglavnom fokusira na tisak - dizajn knjiga, kataloga, pozivnica i vizualnog identiteta za klijente iz polja umjetnosti, kulture i arhitekture.

Također se bave samoinicijativnim projektima zasnivanim na njihovim interesima kao što je Commercial Article, mala samo-inicirana publikacija koja predstavlja kulminaciju istraživanja, pisanja, dizajna i produkcije.

Svaki broj ove publikacije fokusira se na povijesne ličnosti njihove regije, umjetnike, dizajnere i arhitekte koji su živjeli i radili u Indiani. Te su osobe važne u svojem polju interesa ali su do sada bile manje publicirane zbog područja na kojem su živjele. Ova publikacija baca svjetlo na te često podcjenjivane kulturne ličnosti.

Studio je osvojio brojne nagrade uključujući nagrade Američkog Instituta za Grafičku Umjetnost (AIGA) i Američkog Centra za dizajn. Njihova djela redovno se mogu vidjeti u vodećim Američkim časopisima za dizajn a Commercial Article dio je Graphic Design: Now in Production izložbe koja je

2012 predstavljena u The Walker Art Center u Minneapolisu  a od onda putuje vodećim muzejima SAD-a uključujući Smithsonianov Cooper-Hewitt National.