Preskočite na glavni sadržaj

Coming Out Museum – Susreti: poziv za sudjelovanje na izložbi (Rok: 31.3.2024.)

Nakon razgovora u Budimpešti, Puli i Pazinu, Coming Out Museum (COME) će se u lipnju 2024. prvi puta publici predstaviti izložbom. Tim povodom COME je objavio javni poziv za sudjelovanje otvoren do 31. ožujka 2024.!
vrijeme: 23.02.2024. - 31.03.2024.
url: https://come.lgbt/hr/come-coming-out-muzej/

COME prikuplja i predstavlja coming out priče pripadnica i pripadnika LGBTIQ+ zajednice iz cijeloga svijeta kroz ideju prikupljanja predmeta koji simboliziraju važne trenutke u razumijevanju i prihvaćanju vlastitog identiteta, prihvaćanju od okoline i povezivanju sa širom LGBTIQ+ zajednicom.
 
Taj predmet može biti bilo što, u zbirci Coming Out Museuma nalaze se i šalica i potkova, plišani medvjedić i kazeta, prikupljaju se i umjetnički radovi i djela, fotografije i memorabilije. Svi predmeti imaju svoju biografiju koje u konačnici formiraju univerzalnu priču o coming outu i pridonose stvaranju materijalne i nematerijalne LGBTIQ+ memorije.
 
COME poziva sve LGBTIQ+ osobe da sudjeluju i podijele svoje coming out priče putem predmeta koji simboliziraju važne trenutke u tom procesu i njihovih biografija. Također, pozivaju i sve umjetnice i umjetnike da na izložbi sudjeluju svojim radovima, u različitim medijima i tehnikama i svojim stvaralaštvom i iskustvom pomognu u poticanju dijaloga i razumijevanja coming outa.
 
Prijave za sudjelovanje u izložbi otvorene su do 31. ožujka. Uputstva za prijavu nalaze se na web stranici Coming Out Museuma na www.come.lgbt, a za sva dodatna pitanja slobodno se javite na mail come@come.lgbt.