Preskočite na glavni sadržaj

Čitanjem do uključivog društva: ‘Čitka igra’

Centar za kulturne djelatnosti (Zagreb), provodi EU projekt "Čitka igra“ s ciljem poticanja čitanja kod djece i mladih. U okviru projekta sredinom svibnja s održavanjem započinju online radionice. Glavni cilj projekta je izrada on-line interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja (virtualni kviz).
vrijeme: 20.04.2023. -
url: https://www.ckd.hr/citka-igra/
Glavni cilj projekta je izrada on-line interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja (virtualni kviz) te provođenje radionica koje će pomoći u razvitku interesa za čitanje kod populacije mlađe od 25 godina.
Uz navedeno provest će se i javna kampanja koja će doprinijeti osvještavanju važnosti čitalačkih aktivnosti te naglasiti sinergiju novih tehnologija kako bi lakše popularizirali čitanje kod djece i mladih. Također, da bi sačuvali vrijednosti koje čitanje donosi i osigurali da mlada generacija razvije kritički stav te dosegne razinu mašte i empatije koju razvija čitanje, nužna je integracija „starog” i „novog” načina izražavanja.

Kako se projekt provodi on-line osigurava se dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama kojima oni nisu na raspolaganju u mjestu boravka/stanovanja, kao i osiguravanja ravnomjerne regionalne zastupljenosti projekta. Interaktivnost samog medija utječe pozitivno na povećanje socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti te program čini dostupnim i osobama s invaliditetom, te doprinosi povećanju dostupnosti kreativnih sadržaja.

Projektom se želi u radionice uključiti 40 djece i mladih. Radionice započinju u polovici svibnja, sve potrebne informacije bit će objavljene na društvenim mrežama. Kontakt za dodatne informacije: office@ckd.hr.

Ukupna vrijednost projekta: 408.800,00 HRK/54.257,08eur
Trajanje projekta: 05.07.2022.-05.07.2023.

Više o projektu: https://www.ckd.hr/citka-igra/

Aktivnosti projekta pratite na https://www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti/

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kultura i medija.