Preskočite na glavni sadržaj

Cirkuski informacijski centar poziva novinare na prijave za međunarodne rezidencije

Četvrti i ujedno posljednji poziv ove serije rezidencija Unpack the Arts za kulturne novinare uključuje CIRCa Festival u Auchu, Francuska (24.-27.10.2013.), London International Mime Festival u Velikoj Britaniji (9.-11.1.2014.), te Subcase u Stockholmu, Švedska (12.-15.2.2014.).
prijava: 23.08.2013
mjesto: Fransucka, Velika Britanija, Belgija, Švedska
url: http://unpackthearts.eu/
Riječ je o rezidencijama koje razvijaju diskurs o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti, a novinari, teoretičari i kritičari s fokusom na izvedbene umjetnosti na njih se mogu prijaviti do 23. kolovoza. Prethodna znanja o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti nisu nužna za sudjelovanje u rezidencijama, a u posljednjem Unpack the Arts pozivu isključen je i dosad nužan uvjet trogodišnjeg iskustva pisanja o kulturi; takvo iskustvo je i dalje poželjno, ali ne i obligatorno, pa se ovim pozivom mogućnost sudjelovanja, osim iskusnim medijskim profesionalcima, otvara i sudionicima s manje iskustva u aktivnom pisanju o kulturi.

Rezidencije na europskim festivalima i showcaseima trajat će po četiri dana, a uključivat će tematske diskusije, predavanja, gledanje i komentiranje predstava, kao i razgovore s umjetnicima i programatorima. Sudjelovanje na rezidenciji za sudionike je posve besplatno, a pokriveni su troškovi puta, smještaja, prehrane i ulaznica za predstave.

Ovo je četvrti set rezidencijalnih programa koji je u suradnji s devet europskih partnera organizirala Mala performerska scena iz Zagreba. Projekt predvođen belgijskim Circuscentrumom ostvario je potporu Europske komisije kroz program Kultura, a hrvatski dio programa sufinanciralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Na dosadašnje Unpack the Arts rezidencije uspješno se plasiralo čak desetero hrvatskih kulturnih novinara i kritičara, smjestivši tako naše sudionike na vrh tablice najuspješnijih korisnika ovog europskog programa. U pretposljednjoj seriji rezidencija sudjelovali su Maja Hrgović (Novi list i Globus), Katarina Hrgović (arteist.hr i net.hr), te Zvonimir Peranić (dayline.info). Nove rezidencije otvaraju mogućnost sudjelovanja i novim kandidatima iz Hrvatske.

Sve informacije o programu, kao i propozicije natječaja, te online prijavnica mogu se pronaći na web stranici http://unpackthearts.eu/