Preskočite na glavni sadržaj

Christopher Howard - Svijet umjetnosti bez središta

Predavanje Christophera Howarda, člana žirija Nagrade Radoslav Putar 2015, održat će predavanje i razgovor na temu 'Svijet umjetnosti bez središta', danas, 11. lipnja, u 20 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu.
vrijeme: 11.06.2015. 20,00
mjesto: Zagreb; Institut za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20
url: https://hr-hr.facebook.com/ICA.Zagreb
Christopher Howard je član žirija Nagrade Radoslav Putar 2015, u drugom i finalnom krugu natjecanja za 14. dodjelu ove nagrade, zahvaljujući The Vilcek Foundation Fellowshipu.

Christopher će se u svojem neformalnom predavanju predstaviti kao likovni kritičar i kustos, te govoriti o svojem blogu In Terms Of. Govorit će o svijetu umjetnosti koje je ostalo bez središta, temeljem svojih iskustava koje je stekao sa svojim prijateljima umjetnicima u New Yorku i iskustvima koje je stekao u susretima s dosadašnjim dobitnicima nagrada iz mreže YVAA.

Christopher Howard je kritičar, urednik, povremeno i kustos. Radi za College Art Association, kao glavni urednik. Diplomirao je interdisciplinarne studije na na Sveučilištu u Floridi i magistrirao povijesti umjetnosti na Hunter Collegeu. Članke o umjetnosti i glazbi objavljjivao je na artforum.com, Modern Painters, Art Papers, Burnaway, the L Magazine, and the Brooklyn Rail, među ostalima. Prošle je godine njegov blog In Terms Of , koji prati panele i predavanja o umjetnosti i humanističkim znanostima, dobio je glavnu nagradu od Arts Writers Grant Programa, koji financiraju Creative Capital i Andy Warhol Foundation za vizualne umjetnosti.

Vilcek Foundation Fellowship omogućava sudjelovanje američkih stručnjaka u radu žirija nagrada koje djeluju u međunarodnoj mreži YVAA – Young Visual Artists Awards (Nagrade za mlade likovne umjetnike)

YVAA je mreža razvijena u deset država koje dodjeljuju ove nagrade, a koje je Institut za suvremenu umjetnost zajedno s ostalim nagradama član i suosnivač uz osnivača The Foundation for a Civil Society.
 
The Foundation for a Civil Society osnovao je prvu nagradu u mreži, Jindrich Chalupecky, u Česškoj, zahvaljujući Vaclavu Havelu i Wendy Luers, i omogućio osnivanje ostalih nagrada u mreži. Ostalo je povijest.
 
YVAA suosnivači i članovi su: Albanija, Nagrada Ardhje | Bosna i Hercegovina, Nagrada Zvono | Bugarska, Nagrada BAZA | Češka, Nagrada Jindrch Chalupecky | Hrvatska, Nagrada Radoslav Putar | Kosovo, Nagrada The Artist of Tomorrow | Makedonija, Nagrada Denes | Slovačka, Nagrada Oskar Čepan | Slovenija, Nagrada Grupe OHO | Srbija, Nagrada Dimitrije Bašičević - Mangelos