Preskočite na glavni sadržaj

Cantus ansambl – 'Sezona (s) povodom'

Prvi ovogodišnji koncert Cantus ansambla u ponedjeljak, 16. veljače, u 20 sati, u KD Vatroslava Lisinskog, kojim će ravnati maestro Dian Čobanov, u prvom dijelu nastavlja programsku nit koja se proteže kroz cijelu 'Sezonu (s) povodom' posvećenu obljetnicama hrvatskih skladateljskih velikana i 70. rođendanu Hrvatskog društva skladatelja.
vrijeme: 16.02.2015. 20 h
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.cantus-ansambl.com/

Kvintet netipičnoga sastava otvara koncert izvedbom Triju krokija za petoricu Branka Lazarina, koje je i praizveo Cantus Ansambl 2004. godine.  Violist Aleksandar Milošev i violončelist Andrej Petrač tumačit će dvojaku ulogu solističkih instrumenata u skladbi 2 + 12 za violu, violončelo i komorni ansambl Igora Kuljerića, dok će u Koncertu za violončelo i gudače Pavla Dešpalja ulogu solista preuzeti violončelist Cantus Ansambla i 'prvo violončelo' Zagrebačke filharmonije, Jasen Chelfi.

Premijerna izvedba 3. epizode Soap Opere koju je skladao Zoran Juranić slijedi razvoj glazbeno zanimljivog, scenski intrigantnog, ali i zabavnog projekta Cantus Ansambla, MBZ-a i Kulture promjene. Ekipu sapunice kroz projekt vodi redateljica Dora Ruždjak Podolski, dok izvrsne solistice i soliste priprema Darijan Ivezić. Uz oblikovanje svjetla Vesne Kolarec i odličnu suradnju s ekipom Teatra &TD, početne konture  Soap Opere poprimaju zreo karakter i obrise poetički raznolike cjeline.

Ovaj projekt koji je započeo u rujnu prošle godine kulminirat će u travnju na Muzičkom biennalu Zagreb. Tada će na daskama Teatra &TD epilog epizodama Mladena Tarbuka, Mirele Ivičević, Zorana Juranića i Silvija Foretića dati Gordan Tudor u završnoj, petoj epizodi.