Preskočite na glavni sadržaj

'Buditi se bez briga' - predstavljanje projekta

Premijerno predstavljanje programa 'Buditi se bez briga' autorice, plesne umjetnice Ivane Vojnić Vratarić održat će se 25. lipnja 2021. u 13 sati na Youtube kanalu udruge Bukanoise. Suradnik u projektu je vizualni umjetnik Marko Vojnić. Nakon premijernog prikazivanja sadržaj ostaje dostupan javnosti.
vrijeme: 25.06.2021.

Buditi se bez briga” je video projekt zamišljen kao sjecište vizualnih, auditivnih i izvedbenih medija. Zajednički nazivnik im je vrijeme unutar kojeg nastaju, traju i ostavljaju otisak.
 
Unutar četiri mjeseca istraživačkog procesa koji je rezultirao nakupljenim vizualnim materijalima isti su postupkom montaže pretvoreni u audiovizualno djelo. Dijeleći zajednički prostor i vrijeme s partnerom i suradnikom - Markom Vojnićem dospjeli smo do dubinskog analiziranja međusobnih umjetničkih procesa, kako dosadašnjih tako i onih koji predstoje…
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.



Koncept: Ivana Vojnić Vratarić i Marko Vojnić
Pokret: Ivana Vojnić Vratarić
Video i montaža: Marko Vojnić
Glazba: EXIT - The Mystic Trumpeter
Prava za korištenje audio zapisa nastalog 20.08. 1972., Live at the Roundhouse, The Ices tapes, North London u izdanju Exitstencil Music EXM02., ustupio je Penny Rimbaud.