Preskočite na glavni sadržaj

'Blaženka Kučinac i industrijsko oblikovanje u tvornici namještaja'

Od 11. do 29. prosinca 2020. u HDD galeriji u Zagrebu se održava izložba “Blaženka Kučinac i industrijsko oblikovanje u tvornici namještaja”.  
vrijeme: 11.12.2020.

Ova mini-retrospektiva daje presjek dizajnerskog djelovanja Blaženke Kučinac od kasnih 1950-ih do kraja 1980-ih, prvenstveno u kontekstu industrije namještaja u Hrvatskoj, s naglaskom na dva desetljeća rada za osječku tvornicu Mobilia – Ivo Marinković u sklopu koje dizajnira brojne garniture i komade namještaja, uključujući i tri programa garniture “Osijek” te modularnu dječju sobu Pipi – “garnituru koja raste s djetetom”.

Izložba je otvorena radnim danima (pon-pet) od 12 do 19 sati. Autorica izložbe je Vanja Brdar Mustapić.

Izložba sadrži originalne komade namještaja iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu te iz privatne kolekcije same dizajnerice, ali i izvorne nacrte, arhivske fotografije s tekstovima koji nas vode kroz dizajnersku karijeru Blaženke Kučinac, osvrćući se na njene ključne točke i najvažnije realizirane projekte. Rad Blaženke Kučinac prvi put je prikazan u HDD galeriji u sklopu izložbe Dizajnerice 1930 – 1980: Kontekst, produkcija, utjecaji, a istaknuta je industrijska dizajnerica ove godine nagrađena i Nagradom Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo.

Opširnije:
http://dizajn.hr/blog/blazenka-kucinac-izlozba/