Preskočite na glavni sadržaj

Arktik: Javni poziv umjetnicima za produkciju radova (trajni poziv)

U okviru inicijative “Umjetnost dostupna svima”, Umjetnička organizacija ARKTIK - Institut za budućnost objavila je trajni Javni poziv umjetnicima za produkciju radova. Poziv je dio IF Festivala.
vrijeme: 07.07.2021. -
url: https://www.arktik.eu/

Svrha ovoga poziva je omogućavanje umjetnicima da smanje ili uklone financijske barijere pri realizaciji svojih programa (radova/radionica). 

Poziv je dio IF festivala – Cjelogodišnjeg festivala postavljanja pitanja, u čijoj su produkciji od pilot-godine 2019. financijski podržana tri umjetnička projekta.

Nekoliko je principa na kojima ovaj cjelogodišnji festival počiva i na kojima trebaju počivati prijedlozi projekata da bi uopće ušli u razmatranje. Saznajte ih putem poveznica:
1. Inicijativa “Umjetnost dostupna svima” – www.uds.arktik.eu.
2. Misija i ciljevi postavljeni pri osnutku neprofitne umjetničke organizacije ARKTIK  – Institut za budućnost – www.arktik.eu/arktik-sto-kako-i-zasto.

ARKTIK  – Institut za budućnost podržava sve autore/grupe, i profesionalne i one koji se umjetnošću bave jednom godišnje; bez obzira na dob.
Jedino je važno da pokažete umjetničku maštu, kreativni entuzijazam i intenzivan osjećaj za svijet oko sebe.

Kakve ideje dolaze u obzir?
ARKTIK pozitivno diskriminira neočekivane kombinacije, lucidnu umjetnost, eksperimentalne identitete.
• Prihvaćat će se ideje iz svih područja umjetnosti: ples, glazba, slikarstvo, kiparstvo, multimedija, kazalište, film...
• Cijeni se inovativnost i otvoren um kada je riječ o metodama i tehnikama. Suvremena tehnologija pozitivno je diskriminirana.
• Poželjno je da radovi budu prilagodljivi online formi izlaganja.
• Cilj je da prijavljeni projekti budu društveno angažirani, da šalju socijalno osviještenu poruku, da promišljaju svijet, da govore u ime onih koji to ne mogu. Radovi koji su pobornici stila “umjetnost radi umjetnosti” neće biti razmatrani.
• budući da je ovaj poziv dio IF festivala, prijavljeni radovi moraju biti vezani uz jedan od datuma i tema ponuđenih u kalendaru IF festivala, a ako neki društveno važan datum odnosno tema nedostaju slobodni ste sugerirati da ih se uvrsti.

Cjeloviti tekst Poziva i upute o prijavi