Preskočite na glavni sadržaj

70 godina Tamburaškog orkestra HRT-a

Obljetnički koncert održat će se u nedjelju, 23. listopada, u 20 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Tamburaški orkestar HRT-a nastupiti će pod ravnanjem Siniše Leopolda. 
vrijeme: 23.10.2011. u 20 sata
mjesto: Zagreb, HNK, Trg m. Tita
url: http://www.hrt.hr/?id=90

U sklopu programa održat će se i predstavljanje monografije posvećene sedam desetljeća profesionalnog djelovanja Tamburaškog orkestra HRT-a, autorice muzikologinje Erike Krpan, te obljetničkog CD-a s autorskim djelima hrvatskih skladatelja za tamburaški orkestar. 
 
Pod vodstvom istaknutih glazbenika-dirigenata, trudeći se promijeniti predodžbu o tamburici kao instrumentu za određeni tip glazbe, očuvati izvornost tamburaškog zvuka i širiti repertoar, Tamburaški orkestar HRT-a danas predstavlja jedinstvenu pojavu  – jedini je profesionalni orkestar svoje vrste u svijetu! Taj kontinuitet već preko 25 godina održava i šef dirigent Siniša Leopold njegujući izuzetno širok repertoar: tradicijska, zabavna, plesna, klasična, jazz i filmska glazba zahvaljujući pomno osmišljenim aranžmanima uvijek odišu prepoznatljivim stilom toga ansambla. Vokalni i instrumentalni solisti uvijek su rado viđeni gosti Tamburaša, pa će tako biti i na obljetničkom koncertu na pozornici HNK: u izvedbi tradicionalnih i novijih skladbi autora Bože Potočnika, Brune Bjelinskog, Juraja Stahuljaka, Tomislava Uhlika i niza drugih, članovima Tamburaškog orkestra HRT-a pridružit će se Tereza Kesovija, Valentina Fijačko, Massimo, Đani Stipaničev, Kruno Benko i Katarina Krpan.
 
Izravni prijenos koncerta pratite na Prvom programu Hrvatskoga radija.
 
Ulaznice su u prodaju na blagajni HNK u Zagrebu.