Preskočite na glavni sadržaj

55. Međunarodna smotra folklora Zagreb - predstavljanje publikacije

Predstavljanje publikacije "Kolo, poskočica, linđo'' u sklopu 55. Međunarodne smotre folklora Zagreb održat će se 24. lipnja 2021. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
vrijeme: 24.06.2021.

Riječ je o predstavljanju projekta Folklornog ansambla "Linđo" iz Dubrovnika u sklopu kojeg ćete moći poslušati više o projektu i znanstveno etnološko-folklorističkoj studiji "Kolo, poskočica, linđo - Kolo linđo i njegove suvrstice kao odraz lokalnih identiteta na području Dubrovačko-neretvanske županije" u četvrtak 24. lipnja 2021. g. u 19,30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
Na predstavljanju će govoriti voditelj projekta i urednik i autor stručne publikacije, etnolog Ivica Kupre, ravnatelj FA "Linđo" g. Vlaho Kljunak, dr.sc. Joško Ćaleta i dr.sc. Tvrtko Zebec.

No, prije toga, u srijedu 23. lipnja u 18.00 sati u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (Preradovićeva 5) otvorit će se izložba fotografija "Mati rodila, za linđa gojila - kolo linđo: živa baština dubrovačkog kraja" autora Marice Vlahinić i Ivice Kiprea koja je nastala kao rezultat terenskih istraživanja i zapisa.
Otvorenje će se prenositi uživo na Facebook stranici MSF zbog epidemioloških mjera.
Izložbu možete pogledati do 30. lipnja u radno vrijeme Galerije.