Preskočite na glavni sadržaj

42. izložba muzejske knjige – poziv na sudjelovanje (Rok: 1.10.2023.)

Potaknut velikim odzivom muzeja protekla četiri desetljeća, kao i kontinuiranim interesom publike, Muzejski dokumentacijski centar i ove godine priprema jedinstvenu kumulativnu izložbu recentnih izdanja muzeja i galerija! 42. Izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija održat će se na 45. Međunarodnom sajmu knjiga INTERLIBER-u Zagrebačkoga velesajma, od 7. do 12. studenoga 2023. godine.
vrijeme: 05.09.2023. - 01.10.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://mdc.hr/

Na svojem malom, ali prepoznatljivom, dizajnerski oblikovanom izložbenom štandu, MDC će predstaviti veliko bogatstvo novih muzejskih publikacija koje su uvijek privlačile publiku svojom brojnošću, izgledom i temama koje ukoričuju. Kontinuitet će nastaviti s osnovnim ciljem promocije te veće prepoznatljivosti i prisutnosti muzejske knjige u čitalačkoj ponudi.
 
Stoga pozivamo hrvatske muzeje i galerije da se odazovu pozivu za sudjelovanje na 42. izložbi te svojim izdanjima objavljenima od listopada 2022. do listopada 2023. godine sudjeluju u što cjelovitijoj promociji godišnje izdavačke produkcije!
 
Javnosti ćemo predstaviti nove muzejske tiskane i elektroničke publikacije – muzejske kataloge stalnih i povremenih izložaba, vodiče, likovne, kulturno-povijesne i arheološke monografije, priručnike, pretiske i bibliofilska izdanja, zbornike i časopise, publikacije za djecu i mlade, publikacije za osobe s invaliditetom. Publiku ćemo upoznati i s naslovima novih muzejskih plakata, razglednica i mapa te drugih vrsta promidžbenih muzejskih publikacija. Isto tako, nastavit ćemo i s promocijom mrežnih (online) publikacija kojima muzeji u sve većem broju komuniciraju svoje sadržaje i djelatnosti. Zainteresiranim muzejima i ove godine nudimo mogućnost održavanja edukativnih radionica, promocije novih izdanja ili prodaje vlastitih izdanja na izdvojenom dijelu MDC-ova štanda kao i sudjelovanje u popratnom programu na glavnoj pozornici Zagrebačkoga velesajma tijekom INTERLIBER-a.
 
Nadamo se kako ćete i ove godine podržati inicijativu MDC-a i sudjelovati u velikom broju te tako pokazati vrijednost i iznimnost (ne)vidljive muzejske knjige!
 
Molimo vas da se u pripremi sudjelovanja na ovogodišnjoj izložbi rukovodite Uputama za sudionike i svoje publikacije dostavite najkasnije do 1. listopada 2023. godine.

(mr. sc. Snježana Radovanlija Mileusnić, voditeljica akcije)