Preskočite na glavni sadržaj

32. Susret hrvatskih plesnih ansambala - natječaj

Hrvatski sabor kulture je otvorio natječaj za sudjelovanje na 32. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji se planira održati u POU Velika Gorica od 20. i 21. studenog. Prijave traju do 15. listopada 2021.!
prijava: 15.10.2021
url: http://www.hrsk.hr/

Susret će se organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju specifičnih okolnosti uzrokovanih višom silom Susret će se realizirati online. Cilj Susreta je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera koji djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu (Udruge Hrvata izvan RH) u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija, razvoj publike te stimulacija amaterskog rada uopće.
 
Hrvatski sabor kulture, kao glavni organizator, raspisuje Natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani Ansambli. Pravo sudjelovanja na Susretu stječu Ansambli, članice HSK-a, odabrani od strane Povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa Susreta. Više informacija pronađite u Pravilima susreta hrvatskih plesnih ansambala dostupnim na mrežnim stranicama, kod stručne službe i u privitku.
 
Novosti u 2021.

Po prvi puta, Susret ima i temu: Gravitacija – Interakcija. Ovime se želi potaknuti koreografe i plesače na nova scenska promišljanja o težini i gravitaciji te njezinom suodnosu s drugim tijelima i objektima. Težinu tijela koju dajemo nekoj podlozi ili drugom tijelu, težina tijela koja pod utjecajem gravitacije može padati centralno, ali i periferno, težina koja svojom statičnošću ili mobilnošću mijenja točku težišta i postaje policentrična, koju amortiziramo i pretvaramo u momentum, u osjećaj  antigravitacije. Ideje kroz primjere raznih predmeta, tijela postaju ti predmeti, teški, laki i načini na koje se mijenjaju izražajne kvalitete pokreta. Pojmovi kao okosnice promišljanja i stvaranja mogu biti tijelo, pod, podloga, rekviziti ali i gravitiranje.
Inspiraciju potražite na online radionici pod vodstvom Nikole Oreškovića koja će se putem Zoom platforme održati od 19. do 21. 3. 2021. Prijave otvaramo krajem tjedna stoga nas pratite na službenim mrežnim stranicama kao i na društvenim mrežama.
 
Sve detalje oko načina prijave pronađite OVDJE!