Preskočite na glavni sadržaj

30 dana 30 pjesnika - javno čitanje poezije

30 dana 30 pjesnika - javno čitanje poezije
Od 15. listopada do 15. studenoga, svakoga dana u 12 sati, u prostoru NSK održavat će se javna čitanja poezije '30 dana 30 pjesnika'. Riječ je o jednom od središnjih programa koji se održava u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2011., koja je ove godine posvećena pjesništvu i nosi naziv Čitajmo pjesnike.
vrijeme: 15.10.2011. u 12 sati
mjesto: Zagreb, NSK, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4
url: http://www.nsk.hr

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu će se ove godine u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige, koji je posvećen hrvatskom pjesništvu i nosi naziv Čitajmo pjesnike, predstaviti s vrlo zanimljivim projektom 30 dana 30 pjesnika.

Kroz 30 dana, od 15. listopada do 15 studenoga 2011. osim 31. listopada i 1. studenoga, će se svaki dan u 12 sati na raznim lokacijama unutar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu čitati pjesme 30 odabranih hrvatskih pjesnika. Pjesme će čitati razne grupacije ljudi koje povezuje ljubav prema poeziji i hrvatskim pjesnicima.

Cilj je ovog projekta predstaviti hrvatske pjesnike te omogućiti svima koji vole čitati, a za to inače nemaju priliku, da to u sklopu ovog projekta učine. Kao krovna misao projekta provlači se ideja o predstavljnjau prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kao i njene građe koju ona u tom prostoru čuva, a dio koje su i zbirke pjesama iz koji će se odabrati pjesme za čitanje.

Ovdje možete vidjeti raspored čitanja pjesama odabranih hrvatskih pjesnika te skupina koje će čitati.

Ako želite sudjelovati u projektu Čitajmo pjesnike, možete se prijaviti na e-poštu osj@nsk.hr ili na telefon 01 6164 197. (Izvor: NSK)

Mjesec hrvatske knjige 2011.