Preskočite na glavni sadržaj

'Horizont' Petre Hrašćanec, Saše Božića i Luke Švajde premijerno u ZPC-u

'Horizont', nova predstava Petre Hrašćanec i Saše Božića, koja nastaje u suradnji s plesačem Lukom Švajdom i američkim umjetnicima Nathanom Lemoineom i Hahnom Roweom, premijerno će biti prikazana 24. i 25. rujna u Zagrebačkom plesnom centru.
vrijeme: 24.09.2021. - 25.09.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://zagrebackiplesnicentar.hr/

'Horizont' nudi  360 stupnjeva ravne pustoši, postavljajući pitanje kako možemo bivati zajedno usprkos prostoru koji nas okružuje i razdvaja. Predstava istražuje mitove i obrede povezane s pustinjom, pojavama i odnosima koji isparavaju, propadaju i nestaju. U toj pustinji može se pokušati usavršiti model zajedništva, osmisliti nove modele ili ih promijeniti i dekonstruirati. U svom pokušaju kreacije ekologije bivanja, Horizont nudi hipnotičko audio-vizualno iskustvo, kao i neodoljivu priču  o ljudskim vezama i prijateljstvu.
 
Horizont je autorski projekt Petre Hrašćanec, Saše Božića i Luke Švajde. Scenografiju, kostime i svjetlo potpisuje Nathan Lemoine, a autor glazbe je Hahn Rowe. Producentica je Tena Bošnjaković. Projekt nastaje kao koprodukcija organizacija de facto i 21:21 i u sklopu rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra.
 
Horizont je nastavak umjetničkog istraživanja, koji su Petra Hrašćanec i Saša Božić započeli 2017.  predstavom Kompas u suradnji sa švicarskom plesnom umjetnicom Simone Aughterlony. Kompas kao Odiseja ispričana iz ženske i queer perspektive ostvario je zavidan rezultati i vidljivost na europskoj plesnoj sceni te je pored na najznačajnijem europskom plesnom festivalu Impulstanz, izvođen i u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Brazilu, Argentini...