Preskočite na glavni sadržaj

HDLU Zagreb poziva na ''5. Zagrebački festival crteža 2023'' i besplatne kreativne radionice

Službeno otvorenje ''5. Zagrebačkog festivala crteža 2023'' u organizaciji HDLU Zagreb održati će se u petak 29. rujna u 12 sati u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb). Festival će za posjetitelje biti otvoren do 1. listopada 2023. (petak, subota i nedjelja), svaki dan od 12 do 17 sati.
vrijeme: 29.09.2023. - 01.10.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://hdlu-zagreb.hr/

Službeno otvorenje ''5. Zagrebačkog festivala crteža 2023'' u organizaciji HDLU Zagreb održati će se u petak, 29. 9. 2023. u 12 sati u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb). Festival će za posjetitelje biti otvoren od 29. 9. do 1. 10. 2023. (petak, subota i nedjelja), svaki dan od 12 do 17 sati. Festival će se održati uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Zagreb.
 
Na izložbi 5. Zagrebačkog festivala crteža u InArt galeriji sudjeluju: Nataša Ač, Lucija Agić, Petra Brnardić, Vedran Bukovina, Antonija Cesarec, Sabina Čanić, Marija Čingel, Karla Horvat, Paolo Patrick Hrga, Vanda Jurković, Ivana Kolić, Miroslava Kos, Luka Koščak, Marija Kruljac, Rada Marković, Mirjana Marović, Tomislava Mihalj, Stjepan Perković, Marija Tokić, Alenka Tominac, Ljiljana Tršan, Mladen Žunjić.
 
Kroz tri dana festivala, posjetitelji će na 5. Zagrebačkom festivalu crteža u InArt galeriji moći razgledati izložbu crteža 22 umjetnika i sudjelovati na kreativnim radionicama posvećenim crtežu, koje će umjetnici voditi sa građanima i djecom. Sve radionice i materijali na njima besplatni su za polaznike radionica i posjetitelje festivala. Kako na radionicama budu nastajala nova djela polaznika radionica, i ona će se postavljati na izložbi uz radove umjetnika, te će svi radovi biti predstavljeni i u velikoj virtualnoj prezentaciji na portalu ‘’Zagrebački likovni umjetnici’’, kako bi se sa događanjima na festivalu upoznala i publika izvan Zagreba.

Festival će se održati uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Zagreb.

Opširnije