Preskočite na glavni sadržaj

HDLU jedan od partnera projekta 'Artists for Artists Residency Network'

Artists for Artists Residency Network ima za cilj poboljšati mobilnost suvremenih vizualnih umjetnika i kustosa, stvarajući pritom veće mogućnosti za žene u umjetnosti. Projekt se odvija u četiri europske partnerske zemlje – Rumunjskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Austriji.
vrijeme: 04.05.2023. -
url: http://www.hdlu.hr

Konzorcij se sastoji od nositelja projekta (ARAC) – Bukurešt, Rumunjska te 3 partnera: mreža Goethe Instituta, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika – Zagreb, Hrvatska i Künstlerhaus – Beč, Austrija. Dodatni pridruženi strateški partner projekta je La Kunsthalle Mulhouse koja je ujedno i Centre d’Art Contemporain d’Intérêt National de la Ville de Mulhouse, smješten u bivšoj industrijskoj zgradi koju dijeli sa Sveučilištem Haute-Alsace, gradskim arhivima i Ateliers Pédagogiques d’Arts Plastiques.

Projekt se fokusira na razvoj novih međunarodnih razmjena i transkulturalnog dijaloga te pruža niz novih mogućnosti praktičarima umjetnosti svih dobi, u različitim umjetničkim medijima, s posebnim naglaskom na žene u umjetnosti i rodnu jednakost. Uključuje niz umjetničkih i kustoskih rezidencija, razgovora te putujuću međunarodnu izložbu, a sve s ciljem stvaranja samoodrživih modela međusobne podrške i suradnje te dugoročnih kulturnih i društvenih međunarodnih odnosa, kroz teme ekologije i inkluzije.

Rezultat projekta bit će povećana svijest o važnosti kulturne mobilnosti na lokalnim zakonodavnim razinama, ali i u široj javnosti, posebice u trenutnom (post)kriznom europskom kontekstu, jačajući pripadnosti EU i povezanost sa suvremenom vizualnom umjetnošću.

Nositelj projekta: ARAC (ASOCIATIA ROMANA DE ARTA CONTEMPORANA), Rumunjska
Partneri: HDLU, Hrvatska; Goethe-Institut, Njemačka; Künstlerhaus (KUNSTLERHAUS GESELLSCHAFT BILDENDERKUNSTLERINNEN UND KUNSTLER OSTERREICHS), Austrija.

Uz potporu:

 

  



Izvor: www.hdlu.hr