Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje 'Čitanje NJE: Sigurna kuća' u zagrebačkom HNK-u

Projekt '6 glumica traži autora' i sedmo po redu 'Čitanje NJE: Sigurna kuća' gostovat će 25. studenoga, u 17 sati, u foajeu HNK u Zagrebu povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
vrijeme: 25.11.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hnk.hr/

Praizvedba projekta Čitanja NJE održana je u Bjelovaru, 22. rujna, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
 
Čitanje NJE: Sigurna kuća režirao je Dario Harjaček, a izvest će ga glumice Ivana Boban, Erna Rudnički, Lana Vatsel, Tana Mažuranić i glumac Domagoj Janković.
 
Čitanje NJE ostvareno je uz podršku i pokroviteljstvo Socijalne zadruge Pružimo ruke i u suradnji s udrugom Iris Bjelovar, s partnerskom potporom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, unutar projekta 6 glumica traži autora Kotar teatra.
 
Sigurna kuća kompilacija je kratkih drama Ljubavne pjesme za dobre djevojčice dramatičarke Rone Žulj, Tri kuće Svjetlane P. dramatičarke Beatrice Kurbel i Ti si moja studentice dramaturgije iz Bjelovara Ane Perković. Ovo su prve namjenske drame kreirane unutar projekta 6 glumica traži autora, realizirane financijskom podrškom Socijalne zadruge Pružimo ruke i Erste banke.
 
U sklopu rada na dramama, autorice su razgovarale sa štićenicama Sigurne kuće za žene u Bjelovaru. Tekstovi su inspirirani njihovim istinitim pričama. Opširnije…