Preskočite na glavni sadržaj

'Godišnja izložba ostvarenja' u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini održava se od 1. do 12. lipnja 2022. godine u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu.
vrijeme: 01.06.2022. - 12.06.2022.
mjesto: Zagreb

Otvorenje izložbe i svečana dodjela godišnjih nagrada Udruženja održat će se u srijedu, 1. lipnja 2022., u 19 sati.

Ovogodišnji program Godišnje izložbe ostvarenja proširen je dvodnevnim predstavljanjem nominiranih radova koje će se u formi kratkih predavanja autorica i autora uživo održati u velikoj predavaonici Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, prema rasporedu:

- utorak, 24. svibnja, u 18 sati – nominacije za Nagradu „Viktor Kovačić“ i Nagradu „Neven Šegvić“
- četvrtak, 26. svibnja, u 18 sati – nominacije za Nagradu „Drago Galić“ i Nagradu „Bernardo Bernardi“

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.
Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).
Dobitnici ovogodišnje Nagrade „Viktor Kovačić“ za životno djelo su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil, a više o radovima nominiranim za godišnje nagrade možete pročitati na stranici uha.hr.