Preskočite na glavni sadržaj

Go Segawa: 'Illusion/ Real Space'

Japanski umjetnik Go Segawa predstavlja se od 20. srpnja do 17. kolovoza 2021. u novigradskoj Galeriji Rigo. Prva samostalna izložba ovog umjetnika u Hrvatskoj bit će popraćena radovima koji tvore istovremeno transparentne i optički trodimenzionalne skulpture/objekte.
vrijeme: 20.07.2021. - 17.08.2021.
url: http://www.muzej-lapidarium.hr/

Kombinirajući slikarstvo i kiparstvo autor se poigrava geometrijskim oblicima i kompozicijama, stvarajući skulpture u kojima se istodobno mogu osjetiti tri konceptualno različita elementa: dvodimenzionalnost, trodimenzionalnost i gravitacija. Umjetnik započinje crtanjem na pločama od pleksiglasa koje superponira, što rezultira trodimenzionalnim kreacijama.

Go Segawa (1970., Saitami, Japan) završio je L’Ecole des Beaux-Arts u Rennesu, Diplôme National Supérieur d’Expression Plastique ( 2001.), nakon čega je diplomirao na Sveučilištu Rennes 2 (Diplôme d’Etudes Supérieures Spécialisées) na temu Creators of Artistic and Cultural Multi-media Products (Kreatori umjetničkih i kulturnih multimedijskih proizvoda) (2004.). Nastavio je studij na Sveučilištu  Pariz 8, gdje je i magistrirao Virtualnu realnost (2006.), upisao je doktorat te provodi istraživanja na odsjeku  Umjetnost i tehnologija slike. Trenutno radi i živi u Parizu te redovito izlaže svoja djela u Francuskoj, Japanu i Njemačkoj.

Kustosica: Jerica Ziherl; Koncepcija izložbe: Go Segawa.