Preskočite na glavni sadržaj

Galovićeva jesen za najmlađe / Druženje s ilustratoricama Smiljanom Čoh i Nikolinom Manojlović Vračar

I ove godine Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica uključit će se u festival književnosti 'Galovićeva jesen' s programima za najmlađe, djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Festival 'Mali Galović' održat će se u dva dana, od 28. do 29. listopada.
vrijeme: 28.10.2021. - 29.10.2021.
prijava: 27.10.2021.
mjesto: Koprivnica
url: https://www.facebook.com/KnjiznicaFranGalovicKoprivnica

Naglasak u ovom programu je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti pa će se i programi održati u vidu radionica. U goste nam dolaze ilustratorica Smiljana Čoh te Nikolina Manojlović Vračar, također ilustratorica i spisateljica za djecu.
 
Radionica „Pjesma i priča u bojama“ namijenjena je djeci od 6 do 9 godina. Održat će se u Makerspaceu na 1. katu Knjižnice u četvrtak, 28.10.2021. u 18.00 sati, a voditeljica je Smiljana Čoh. Smiljana Čoh završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu – studij animiranog filma. Radila je ilustracije za brojne dječje časopise, samostalno izlagala u Hrvatskoj i Bruxellesu te sudjelovala u brojnim zajedničkim izložbama. Ilustrirala je brojne slikovnice u inozemstvu i u Hrvatskoj. Vodi brojne radionice za djecu u Mirabila Atelieru i širom Hrvatske s ciljem da se prošire horizonti, da se pomakne od očekivanog, pronađe lijepo u “običnom”, potakne znatiželja za istraživanjem u stvaranju te da se pokaže djeci da su njihove ideje važne. Naši najmlađi sugrađani moći će uživati u radionici u kojoj će Smiljana povezati mašti, kreativnost, boje i Galovićevu poeziju.
 
„Lov na glagole“ druga je radionica koja će se održati u petak, 29. 10. 2021. za djecu polaznike nižih razreda osnovne škole (od 7 do 10 godina) s početkom u 18.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice. Nikolina Manojlović Vračar diplomirala slikarstvo na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Veliki dio vremena posvećuje radu za djecu i s djecom, na različitim poljima umjetničkog stvaralaštva. Ilustrirala je brojne slikovnice i knjige za djecu te je i sama autorica slikovnica i zbirki poezije. Zbirka pjesama „Što sve – ilustrirana enciklopedija glagola“, koju će predstaviti u radionici, uvrštena je u najljepše knjige tiskane u RH u 2018. Nikolina je dobitnica pohvale nagrade Grigor Vitez za ilustracije, a u 2021. njezine ilustracije izložene su na međunarodnom bijenalu ilustracije u Bratislavi. U radionici „Lov na glagole“ pokazat će djeci kako se glagoli mogu ilustrirati i kako i oni mogu biti zabavni.
 
Pozivamo djecu da nam se pridruže u zabavnim radionicama, a zbog ograničenog broja posjetitelja i pridržavanja epidemioloških mjera, za sudjelovanje je potrebna prijava u Dječjem odjelu na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na tel: 048/622-363 (105) do srijede, 27. 10. 2021.