Preskočite na glavni sadržaj

Filmska večer u DAOS: Tragovima velikih osječkih gradnji

Filmska večer pod nazivom 'Tragovima velikih osječkih gradnji' obuhvatit će filmove koji se čuvaju u fundusu Državnog arhiva u Osijeku, a tematiziraju izgradnju velikih osječkih objekata građenih 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća: Urbanističko rješenje naselja 'Sjenjak', Hotel Osijek, Pothodnik i Viseći most, a održat će se u srijedu, 16. studenoga, u 19 sati, u dvorani Državnog arhiva u Osijeku.
vrijeme: 16.11.2022. -
mjesto: Osijek
url: https://www.dao.hr/

Gost večeri i svjedok vremena poznati je osječki inženjer građevinarstva Đorđe Balić, sudski vještak i procjenitelj, aktivist osječkog planinarskog sporta i rekreacije, zaljubljenik u prošlost i sadašnjost života i kulture Osijeka i njegovih građana. U stručnom radu i javnom djelovanju poznat je po mnogim angažmanima i nastupima te objavljenim člancima, knjigama i inicijativama, a dobitnik je više priznanja u različitim domenama.
 
Ovu filmsku večer, kao i cijeli ciklus u 2022. godini, vodit će Erika Žilić Vincetić, viša arhivistica, djelatnica DAOS u čijoj je domeni rada film, fotografija, razglednice i drugo gradivo nekonvencionalnog tipa. 
 
Radi se o nastavku ciklusa filmskih večeri u okviru obljetničkih događanja DAOS 2022.