Preskočite na glavni sadržaj

'Film u bolnici' ugostio 'Pulicu u kaputu'

Gostovanje zimske inačice filmskog programa Pulskog filmskog festivala, namijenjenog najmlađim filmoljupcima, započelo je 20. ožujka gostovanjem Nataše Šimunov, voditeljice Kina Valli i producentice 'Pulice u kaputu', filmskog programa za najmlađe, istovremeno u OB Pula i online u bolnicama diljem zemlje.
vrijeme: 20.03.2024. -
url: https://filmubolnici.org/

Uz hibridno gostovanje i susret s hospitaliziranom djecom i mladima iz cijele Hrvatske, 'Pulica u kaputu' s Filmom u bolnici nastavlja širiti filmsku magiju gostovanjem filma na online platformi www.filmubolnici.org naredna 2 mjeseca.
 
Projekt 'Film u bolnici' već 10 godina donosi filmsku magiju djeci i mladima u bolnicama ispunjavajući bolničke dane kvalitetnim sadržajem i potičući filmsku pismenost kao i ljubav prema filmu. Svaku drugu srijedu mali filmski entuzijasti iz bolnica diljem Hrvatske okupljaju se na Zoom susretima projekta Film u bolnici, Udruge djeca susreću umjetnost, na kojima s filmskim profesionalcima imaju priliku gledati filmske naslove europske produkcije dostupne na online digitalnoj platformi filmubolnici.org, raspravljati o njima te kvalitetno provesti vrijeme uz filmsku magiju.
 
Prošlu srijedu, 20.3.2024. održan je povijesni susret — po prvi puta je istovremeno prikazan film u sklopu Online filmske srijede i uživo u OB Pula, gdje je i gostovala voditeljica Kina Valli i producentica 9. edicija Pulice u kaputu, zimske inačice filmskog programa Pulskog filmskog festivala, Nataša Šimunov te gledateljima diljem zemlje predstavila film Nove Franzove dogodovštine. Zanimljivost je da će film biti prikazan u Kinu Valli u subotu, 23.3.2024., 3 dana nakon bolničke premijere.
 
Uz gostovanje uživo i prikazivanje filma u sklopu Online filmske srijede, nastavak Franzovih dogodovština, Nove Franzove dogodovštine, sjajni obiteljski film ispunjen akcijom, bit će dostupan hospitaliziranoj djeci i mladima naredna 2 mjeseca na online platformi filmubolnici.org potpuno besplatno. Sve sa ciljem osiguravanja ravnopravnog pristupa kvalitetnom sadržaju svoj hospitaliziranoj djeci i mladima.
 
Kao i uvijek, posebno se veselimo suradnjama s filmskim festivalima koji hospitaliziranoj djeci i mladima donose poseban čar i osjećaj da su dio nečega većega. Hospitalizirana djeca i mladi su ove godine imali priliku gledati nastavak filmske uspješnice Franzove dogodovštine — Nove Franzove dogodovštine čak 3 dana prije djece i mladih u Kinu Valli, što je divan osjećaj! Pozivamo i druge filmske festivale i programe da nam se pridruže kako bismo zajedničkim snagama filmsku čaroliju donosili u bolnicame diljem Hrvatske.
— Maja Ogrizović, koordinatorica projekta Film u bolnici
 
Udruga Djeca susreću umjetnost započela je s provedbom projekta Film u bolnici na odjelima zagrebačkih bolnica 2014. godine. Danas se putem filmubolnici.org provodi u više od 20 bolnica diljem Hrvatske kao dio pan-europskog projekta koji se od 2018. godine provodi u 8 zemalja omogućavajući dostupnost kulturnog sadržaja djeci u ranjivim situacijama. Projekt sufinanciraju MEDIA potprogram, Ministarstvo kulture, HAVC — Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Ured za udruge.
 
Besplatan je za sve male pacijente i omogućuje pristup biranoj bazi filmova, edukativnom i interaktivnom sadržaju, sudjelovanje na Zoom radionicama te susrete s filmskim profesionalcima, učenje i ono najvažnije, kreativne razgovore, što čini njihove bolničke dane lakšim i ugodnijim.
 
Udruga Djeca susreću umjetnost od 2012. mari o filmskoj pismenosti djece i mladih.