Preskočite na glavni sadržaj

Festival soli u Stonu

Festival soli otvara se 20. kolovoza izložbom fotografija njemačkog fotoreportera Wima Westfielda „Sea & Sirens” u Kneževom dvoru u Stonu, a posjetiteljima će ponuditi gastronomske i kulturne sadržaje. 
vrijeme: 20.08.2022. - 20.09.2022.
mjesto: Ston
url: https://festivalsoliston.com/
Multimedijalna manifestacija Festival Soli Ston 2022., koja će se od 20. kolovoza do 20. rujna održati na više lokacija u Stonu, povezat će tradiciju Solane Ston i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima.
Uz tradicionalnu Eko placu, festival donosi i „Art park” radionice za djecu i odrasle, radionicu Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik „Slike od soli”, vođenu turu „Priča o solani” te program vađenja cvijeta soli „Vadimo sol!”.
Kulturna udruga Aster održat će dječju predstavu „Ukleti Kraljević i čelični Henrik”, održat će se koncert klape Cambi te projekcija animiranog filma „101 dalmatinac”.
Festival će se zatvoriti izložbom Likovne kolonije Art Park 10. rujna u Kneževom dvoru u Stonu.
Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette, uz potporu Općine Ston, Dubrovačko-neretvanske županije te turističkih zajednica Stona i Dubrovačko-neretvanske županije. (Hina/Culturenet)