Preskočite na glavni sadržaj

Festival 'Nosi se' 2021. u Zadru

Festival 'Nosi se' 2021. u Zadru
Ovogodišnji 'Nosi se' festival, u organizaciji umjetničke organizacije Teatro VeRRdi iz Zadra, održat će se od 31. kolovoza do 5. rujna te nastavlja tradiciju umjetničkih sadržaja u punom spektru građanskih interakcija kroz predstavljanja, kritičke razgovore i druženja.
vrijeme: 31.08.2021. - 05.09.2021.
mjesto: Zadar
url: https://www.facebook.com/teatroverrdi/

Održava se u raznim prostorima javnog djelovanja, od Državnog arhiva u Zadru, Koncertne dvorane Kneževe palače, preko Trooper bara do crkve Sv. Dominika i dvorišta Kazališta lutaka. ”Nit vodilja ovogodišnjeg programa, pojam iz kojeg izvire struja dinamike otpora konformizmu i podilaženju tržišnoj ekonomiji je Antitijela. Iz tog pojma pozivamo kritičku misao zajednice u kojoj djelujemo i kroz diskurzivne programe tražimo povrtak izvorištu - stvaranje antitijela, kako fizičkih tako i metafizičkih u cilju razvoja kvalitetnijeg, svjesnijeg i odgovornijeg, aktivnijeg i participativnijeg društva.” - Juraj Aras, umjetnički voditelj Teatra VeRRdi.
 
U pet dana festivala vidjet ćemo predstave RadioTeatra u kojoj nastupaju Nina Bajsić i Kralj Čačka, Kunst teatra, Gradskog pozorišta Bečej, umjetničkih organizacija De facto i Teatra VeRRdi u suradnji s Arktik - institutom za budućnost i Bacačima sjenki u konačnoj verziji predstave Zlatka Pakovića “Papa Franjo se hrva sa svojim anđelom” s Vilijem Matulom, Borisom Bakalom i Miom Zara u glavnim ulogama. Sve predstave prate tribine Diskurzivnog releja u dvorištu Kazališta lutaka na kojima sudjeluju Ivica Maštruko, Marko Vučetić, Nataša Govedić, Igor Ružić, Ramiz Huremagić, Tomislav Brlek i mnogi drugi uvaženi gosti i umjetnici uz predstavljanje kolektiva Blok i Kuće Klajn.
 
Program je financiran fondovima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zadara, Zadarska županije, a podržavaju ga uslugama Kazalište lutaka Zadar, Koncertni ured, Državni arhiv u Zadru uz mnoge druge dionike društvene zajednice kojima je stalo do zadarske građanske sadašnjosti i budućnosti.

Više informacija o festivalskom programu možete pronaći na www.teatroerrdi.eu te na Facebook eventu