Preskočite na glavni sadržaj

Fauxbar 2023 - Sonifikacija: zvuk i slika

Fauxbar događanje - tehnička radionica koja se temelji na istraživanju procesa sonifikacije odvija se u subotu 30. rujna na videokonferencijskoj poveznici https://live.fubar.space. 
vrijeme: 30.09.2023. -
mjesto: online
Fauxbar (/'f(a)u:(x)bar/) je višemjesečni online program događanja ususret glavnom festivalskom tjednu Fubar programa glitch umjetnosti koji započinje prvom subotom u listopadu 2023. Namijenjen je onima koji ne mogu ili ne žele putovati – odražavajući time ovogodišnju Fubarovu temu “uradi sam”; uradi to s drugima kao uradi sam rješenje za uradi sam kulturu.
 
Sljedeće Fauxbar događanje odvija se u subotu 30. rujna, od 15 do 17h na videokonferencijskoj poveznici https://live.fubar.space. Sesija naziva “Sonifikacija: zvuk i slika” tehnička je radionica koja se temelji na istraživanju procesa sonifikacije - metode za tumačenje zvuka kao slike i obrnuto. Radionica se odvija u tri različita programa (TouchDesigner ili softver otvorenog koda kao Puredata i Blender, Processing 3.5.4 i Audacity s FFmpeg dodacima), koji su ujedno i tehnički preduvjeti sudjelovanja u radionici.
 
Prijava za sudjelovanje nije potrebna; događanje je otvoreno svima zainteresiranima.
 
Više o događanju, programu i načinima sudjelovanja dostupno je na web stranici festivala: https://fubar.space/
 
Tench Cholnoky je glitch umjetnik koji se specijalizirao za interaktivnu umjetnost u stvarnom vremenu. Njihov rad usmjeren je na transkodiranje i sonificiranje, tumačenje audio podataka kao slikovnih podataka i obrnuto. Prvenstveno koriste Touch Designer, Processing i Adobe paket. Dio su umjetničkog kolektiva //PIXELMOUTH i trenutno su bazirani u New Yorku.
https://www.instagram.com/tench.nology/
  

Fubar je projekt Umjetničke organizacije Format C. Podržavaju ga brojni suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e, kao i mnogi programski i medijski partneri_ce. Program financijski podupiru Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb te brojni glitch art podržavatelji_ce.