Preskočite na glavni sadržaj

Fauxbar 2023 - Od Dade do datoteke

Deveto Fauxbar događanje odvija se u subotu 23. rujna 2023., od 14 do 16h na videokonferencijskoj poveznici live.fubar.space.
vrijeme: 23.09.2023. -
mjesto: online

Fauxbar (/'f(a)u:(x)bar/) je višemjesečni online program događanja ususret glavnom festivalskom tjednu Fubar programa glitch umjetnosti koji započinje prvom subotom u listopadu 2023. Namijenjen je onima koji ne mogu ili ne žele putovati – odražavajući time ovogodišnju Fubarovu temu “DIY”; uradi to s drugima kao uradi sam rješenje za uradi sam kulturu.
 
Deveto Fauxbar događanje odvija se u subotu 23. rujna 2023., od 14 do 16h na videokonferencijskoj poveznici live.fubar.space. Promatrajući glitch art zajednice lećom povijesti umjetnosti i suvremene kritičke teorije, ovaj će razgovor nastojati istražiti kako je glitch art nastao te kako možemo biti sigurni da će se zadržati. Od Dade do datoteke, umjetnici su se oduvijek bunili protiv opresivnih sistema i društvenih strahova s kojima se svi suočavamo, a koji takve sisteme podupiru. Koristeći umjetnost greške kao bazu za diskusiju, nastojat ćemo zamisliti umjetnost budućnosti koja kvari, razgrađuje i izmjenjuje.
 
Više o programu festivala dostupno je na web stranici: https://fubar.space
 
Anna Christine Sands rođena je 1993. u Indianapolisu, na američkom Srednjem zapadu.
Kao kćer jednog od pionira u svijetu osobnih računala, s vremenom je u svoju praksu prigrlila i očev interes za digitalnom slikom. Odrastajući uz internet 90-ih sa cyberspaceom formira simbiotski odnos što njenu studijsku praksu usmjerava na umjetnost u postdigitalnom, postinternetskom svijetu.
Studirala je na Likovnoj akademiji u Cincinnatiju, gdje je 2016. završila preddiplomski studij fotografije. Diplomirala je 2021. na School of the Art Institute of Chicago, s fokusom na temama umjetnosti i tehnologije. Njena su djela prikazana na festivalima poput Ars Electronice, The Wrong bijenala te Miami New Media festivala, i, među ostalim, u više iteracija Fubar izložbe.
https://annachristinesands.com/
 

 
Fubar je projekt Umjetničke organizacije Format C. Podržavaju ga brojni suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e, kao i mnogi programski i medijski partneri_ce. Program financijski podupiru Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb te brojni glitch art podržavatelji_ce.