Preskočite na glavni sadržaj

European News Media Forum 2022

Treće izdanje European News Media Foruma na jednom će mjestu okupiti govornike iz tiskanih, TV, radijskih, časopisnih, online te ostalih informativnih medija s ciljem održavanja diskusije na temu inovacija u informativnom medijskom sektoru. Treći ENMF održat će se 10. studenog 2022. u Bruxellesu i online. 
vrijeme: 10.11.2022. -
mjesto: Bruxelles; online
url: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/events/european-news-media-forum-innovations-news-media-sector

Tema ovogodišnjeg ENMF-a posvećena je inovacijama u različitim oblicima: od novih sektorskih praksi usmjerenih na novinarske standarde i upravljanje u medijima do medijske održivosti, prilagodbe obrascima potrošnje te sektorskim i međusektorskim suradnjama i partnerstvima. Sesije će se održati u različitim formatima poput predstavljanja, izlaganja, razgovora te fishbowl diskusija.

Za fizičko ili online sudjelovanje na ovogodišnjem European News Media Forumu potrebno je obaviti registraciju putem EU Login servisa.

Program događanja→


O EUROPEAN NEWS MEDIA FORUMU

Europska komisija sudjeluje u stalnim razmjenama s industrijom kako bi unaprijedila inovativnu agendu za boljitak informativnog medijskog sektora u digitalnoj ekonomiji i društvu. S ciljem ostvarivanja redovnog dijaloga s medijskim organizacijama, profesionalcima, predstavnicima civilnog društva i međunarodnim udrugama, Europska komisija pokrenula je ENMF.
Prvo izdanje ENMF-a održano je u ožujku 2021. godine i bilo je posvećeno sigurnosti novinara. U održanim sesijama prikupljene su informacije potrebne za pripremu Preporuka Europske komisije za zaštitu, sigurnost i osnaživanje novinara koje su usvojene u rujnu 2021. godine.
Snimljeni dijalozi dostupni su u izvješću o događanju.
 
Drugo izdanje ENMF-a održano je u studenom 2021. godine. Vodeći europski i globalni predstavnici novina, TV-a, radija, online medija i časopisa razmijenili su svoje poglede na industrijsku transformaciju sektora – od poslovnih modela do sadržaja i formata.


Izvor: 
digital-strategy.ec.europa.eu
deskkultura.hr