Preskočite na glavni sadržaj

Dvije nagrade za film 'Moj dida je pao s Marsa' u Iranu

Dugometražni igrani film za djecu 'Moj dida je pao s Marsa', redatelja Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop i producentice Darije Kulenović Gudan i dalje bilježi međunarodne uspjehe. Tako je kući 'donio' dvije nove nagrade s ovogodišnjeg 34. Međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade koji se održao u iranskom gradu Isfahanu. 
vrijeme: 14.10.2021. -
url: https://en.icff.ir/

Riječ je o nagradi Zlatni leptir za najbolji film po izboru mladog žirija te nagradi Zlatni leptir za najbolje umjetničko ostvarenje u režiji koju su osvojili Dražen Žarković i Marina Andree Škop. 
 
Film je do sada prikazan na preko 50 međunarodnih festivala i osvojio je 16 nagrada. Popis nagrada možete pronaći na ovoj poveznici
 
Osim kino distribucije u svih sedam koprodukcijskih zemalja, Moj dida je pao s Marsa je međunarodno distribuiran u ukupno 26 zemalja što uključuje SAD, Rusiju, Japan, Španjolsku, Ukrajinu i dr.
 
Moj dida je pao s Marsa nastao je u produkciji zagrebačkog Studija dim u suradnji s partnerima iz još šest europskih zemalja (Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom). Prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.
 
Više o nagradama 34. Međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade možete pročitati na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC