Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarni film 'Starac i roda' dostupan online

Dokumentarni film 'Starac i roda' dostupan online
Dokumentarni film Tomislava Jelinčića 'Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu' odnedavno je dostupan online na platformi volimdokumentarce.net. Ovo je prvi hrvatski dokumentarni film koji je dio projekta 'Film koji uključuje' te ga mogu doživjeti slijepe i slabovidne osobe putem aplikacije Moviereading, namijenjene osobama s oštećenjem vida.
Iako nas je Malena ovoga ljeta zauvijek napustila, ljubav između nje i Klepetana, kao i njihovog zaštitnika Stjepana, nastavlja živjeti na filmu.
 
Redatelj Tomislav Jelinčić ovjekovječio je najljepšu priču o ljubavi čovjeka i životinje. Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada su njih dvoje svoje dane provodili zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraćao joj se svake godine i zajedno su odgojili 60-ak malenih roda.
 
Priča o umirovljeniku i udovcu iz Slavonskog Broda zadivila je mnoge, grijala nam srca te vraćala nadu da čovjek i priroda i dalje imaju razumijevanja jedni za druge i da ljubav čovjeka i životinje može izdržati i najveće prepreke koje im se nalaze na putu. 

Film je nastao u produkciji Antitalenta, distributer je Restart Label, a možete ga pogledati na Restartovoj platformi volimdokumentarce.net.