Preskočite na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada završio 28. Festival glumca

Dodjelom nagrada u nedjelju, 12. rujna, je završio 28. Festival glumca koji se od 2. rujna održavao u gradovima Vukovarsko-srijemske županije, a najboljom predstavom u cjelini proglašena je 'Hotel Zagorje' GDK Gavella iz Zagreba.
vrijeme: 12.09.2021. -
url: https://www.festivalglumca.hr/

Nagradu „Fabijan Šovagović“, za najbolje glumačko ostvarenje – glumci, dobili su Trpimir Jurkić za ulogu Petra u predstavi „Francuzica“ u režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića u produkciji HNK Split te Ronald Žlabur za ulogu Petra Krpana u predstavi „Brat bratu“ u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ZGK Komedija.
 
Nagrada „Fabijan Šovagović“ za najbolje glumačko ostvarenje – glumice, dobile su Petra Dugandžić za ulogu u predstavi „Potpuni stranci“ u režiji Renea Bitorajca i produkciji Kazališta Luda kuća Zagreb te Ornela Vištica za ulogu Predsjednice u predstavi „Predsjednici & CA“ (Pretposljednja večera) u režiji Tarika Filipovića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI GRUPA Zagreb
 
Nagradu „Ivo Fici“ za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Josip Ledina za ulogu Josipa u predstavi „Fešta“ koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit I u suradnji s ADU u Zagrebu
 
Nagradu „Nada Subotić“ za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dobila je Josipa Anković za ulogu Josipe u predstavi „Fešta“ koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit i u suradnji s ADU u Zagrebu
 
Nagradu „Nevenka Filipović“ za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dobila je Buga Marija Šimić za uloge u predstavi „Sunce djever i Neva nevičica“ u režiji Ivice Šimića i produkciji Male scene Zagreb.
 
Nagradu „Vanja Drach“ za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi „Hotel Zagorje“ u režiji Anice Tomić i produkciji GDK Gavella.
 
Nagradu „Zvonimir Torjanac“ za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca dodijeljena je Jurici Buljanu.
 
Nagrada „Ivo Gregurević“ za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu dodijeljena je Goranu Grgiću.
 
Predstave je pratio Ocjenjivački sud u kojem su bili glumci Ivica Zadro i Jakov Bilić te glumica Ana Marija Vrdoljak. Predstave za festival odabrao je izbornik Ivica Pucar, a od odabrane 21, gledatelji u Županji, koja je bila i grad domaćin ovogodišnjeg festivalskog izdanja, te Vinkovcima, Vukovaru, Otoku i Iloku imali su prigodu pogledati njih 18. Neke od predstava morale su biti otkazane zbog bolesti glumaca.

Izvor. Hina