Preskočite na glavni sadržaj

Đakovo: Festival kazališnih akademija Dioniz

U Đakovu će se od 3. do 7. travnja održati 16. Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz, na kojem će sudjelovati 11 akademija - iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, te Linza, Beograda, Novog Sada, Ljubljane, Sarajeva, Banja Luke i Cetinja.
vrijeme: 03.04.2024. - 07.04.2024.
mjesto: Đakovo

Program, koji će se odvijati u đakovačkom Centru za kulturu Đakovo prodekanica za umjetnost, kvalitetu i strategiju Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Saša Došen, umjetnički voditelj 16. Dioniza Domagoj Mrkonjić, ravnateljica CZK Đakovo Sanja Pavleković i zamjenik gradonačelnika Antun Galić.
"Dioniz je započeo kao festival međunarodnih kazališnih akademija s intencijom da naši studenti te studenti drugih akademija, iz zemlje i inozemstva, razmijene iskustva, dobiju inpute od profesora i mentora te da tako prošire svoje izvedbeno iskustvo i znanja", rekla je Došen.
Umjetnički voditelj 16. Dioniza Domagoj Mrkonjić rekao je kako je tema ovogodišnjeg festivala - posveta (dedication). Program se sastoji od predstava, radionica i prezentacija a sudjelovat će i niz poznatih glumačkih imena, poput Joška Ševe i drugih.
U srijedu, odmah nakon otvorenja, slijede predstavljanja akademija iz Sarajeva, Linza i Rijeke, a festival će završiti u subotu, 7. travnja, podjelom nagrada.

Izvor: Hina