Preskočite na glavni sadržaj

Digitalno izdanje albuma za djecu i mlade 'Digni ruke sve do neba' Kim Verson

Digitalno izdanje albuma za djecu i mlade 'Digni ruke sve do neba' Kim Verson
'Digni ruke sve do neba' naziv je albuma za djecu i mlade pjevačice Kim Verson koji nosi jednu lijepu priču o odrastanju, školskim brigama, uvažavanju različitosti, prvim simpatijama, ranim životnim snovima te bezbrižnom i veselom djetinjstvu. Album je dostupan u digitalnom izdanju i možete ga u cijelosti poslušati na svim digitalnim servisima.
Ovaj nosač zvuka nije poput klasičnog formata za djecu, već je zamišljen tako da se u pjesmama mogu pronaći djeca starijeg uzrasta, mlade osobe pa čak i roditelji.
 
Album sadrži osam skladbi koje je Kim kompletno osmislila, a to su: 'Slonovi na mjesečini', 'Digni ruke sve do neba' feat. Suicidal, 'Najljepši tren', 'Moja gitara', 'Čarolija', 'Božićno čudo', 'Cipele iz djetinjstva' i 'Sretno dijete'.
 
''Ideja i želja za realizaciju ovog albuma postoji već neko vrijeme pošto sam kao djevojčica između ostaloga nastupala na Izborima za dječju pjesmu Eurovizije, te još iz djetinjstva sa sobom nosim neke od pjesama koje sam napisala u tom razdoblju. Izdvojila bih pjesmu 'Sretno dijete' u aranžmanu Tihomira Preradovića jer je to moja prva autorska s kojom sam po prvi puta zakoračila u studio sa svojih dvanaest godina te se predstavila na Izboru za dječju pjesmu Eurovizije 2005.godine. To je za mene jedna od najdragocjenijih uspomena na glazbene početke i nisam ni sanjala da ću ovu pjesmu jednog dana snimiti ponovo. U osnovnoj školi napisala sam pjesmu 'Digni ruke sve do neba' koja je tada pobijedila na natječaju te je izabrana za školsku himnu Mate Lovraka u Novoj Gradiški. Nisam je nikada imala priliku snimiti sve do sada, a ispala je pre precool uz sjajnog glazbenog gosta - repera Suicidala!'' – rekla je Kim.
 
Za sve pjesme na albumu Kim potpisuje glazbu i tekst, a aranžman i produkciju Alan Dović s kojim Kim surađuje već dulje vrijeme. Zanimljivo je to što su pjesme stilski razigrane i zapakirane u pop, rock i country žanru koji donosi jednu prozračnu i vedru atmosferu.
 
Osmišljen je i zanimljiv photoshooting uz mladenačku, veselu i profinjenu kreaciju talentiranog dizajnera umjetničkog imena Nicolas Diamane.
 
Kim je pisala i stvarala pjesme još od malih nogu: ''Vrlo rano otkrila sam što želim u životu, jako puno sam sanjarila i maštala. Imala sam ogromnu bujnu maštu i često sam se zamišljala u nekom drugom svijetu u kojem je sve moguće pa čak i letjeti. Jako sam vjerovala u vile i njihovu prisutnost na ovom svijetu. To je bila moja najveća dječja maštarija. Taj moj zamišljeni svijet kojeg sam stvorila, glazba, pisanje i nastupi na dječjim festivalima često puta su me odveli daleko od realnosti i suočavanja s djecom u školi koja su me ponekad mrko gledala kada bih ušla u razred, često odbacivala te nisu prihvaćala moje drukčije ambicije. Srećom, nikada nisam prestala vjerovati u sebe i nikada se niti u jednom trenutku nisam pokolebala. Pisanje i snimanje ovog albuma za mene je bio vrlo uzbudljiv i emotivan proces. Osjetila sam one iskonske osjećaje iz djetinjstva, veliku sreću i nostalgiju u isto vrijeme. Nakratko sam se vratila nazad u te dane bezbrižne, posebnog mirisa koji se nikad ne zaboravlja. Ovo je iskustvo koje nisam očekivala i jako sam zahvalna Ministarstvu kulture i medija na podršci i vjeri u ovu cijelu priču.''

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.