Preskočite na glavni sadržaj

Digitalna prilagodba likovno-edukativnih radionica Kreativnog ateljea

Digitalna prilagodba likovno-edukativnih radionica Kreativnog ateljea
Akademska slikarica Nina Bešlić predstavlja program Digitalna prilagodba likovno-edukativnih radionica Kreativnog ateljea te najavljuje online radionice koje kreću 10. ožujka. Radionice su prilagođene početnicima od 15 godina pa nadalje, a predstavljene su na blogu i YouTube kanalu Kreativnog ateljea.
Kreativni atelje je slikarski atelje u kojem se realizira likovna edukacija za odrasle, s idejom da se građanima Grada Zagreba približi likovna kultura i osvijesti njeno značenje i pozicija u društvenom i kulturnom kontekstu. Tijekom 2020. i 2021. proces učenja likovnih vještina i prenošenje znanja s učitelja na učenika je bio pun izazova budući da je pristup likovnoj edukaciji vrlo specifičan, a učenje crtanja i slikanja proces koji zahtjeva direktan kontakt učitelja i učenika.
 
Digitalizacijom postojećeg edukativnog sadržaja u kreativnom ateljeu kreću video radionice koje prate program ateljea „Uvodne radionice“ za početnike. Svaka video radionica obrađuje jednu temu iz crtanja, slikanja i prostornog oblikovanja i na jednostavan i razumljiv način vodi polaznika kroz stvaranje umjetničkog djela, korištenjem likovnih alata, materijala i tehnika. Jedna video radionica podijeljena je u par kratkih vježbi koje polaznika vode do finalnog rada u kojem treba integrirati sva stečena znanja. Vježbe su povezane i svaka vježba vodi u novu vježbu. U kratkim segmentima / pojedinačnim vježbama obrađuje se određena problematika crteža, slike, motiva, kompozicije, boje, tehnike... Tako će polaznik virtualne radionice lakše savladati postavljeni zadatak.
 
Početak emitiranja radionica je 10.03.2022. i do završetka projekta kontinuirano će biti objavljivane radionice na poveznicama. Zainteresirani se pozivaju uključiti u online edukaciju i pratiti program. Također, radionice će biti dostupne do kraja 2022. na poveznicama: 
https://creativeatelier.blogspot.com/
YouTube - Kreativni atelje
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.​