Preskočite na glavni sadržaj

Diana Halller otvoreno s publikom o Anni Boleni

Ususret skorašnjoj premijeri Donizettijeve opere „Anna Bolena“ u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, publika će imati prigodu prisustvovati posebnoj, otvorenoj probi ove operne predstave u utorak 19. listopada 2023.  u 19 sati, u gledalištu HNK Ivana pl. Zajca.
vrijeme: 19.09.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/
Redateljica, ujedno i jedna od solistica nove riječke operne produkcije, Diana Haller, uvest će publiku u svijet „Anne Bolene“ te s njom razgovarati tijekom odvijanja probe prvog čina na pozornici. Nastupit će solistice i solisti te Riječki operni zbor, pozivajući publiku na neposredni uvid u procese njihova rada odnosno nastajanja predstave. Redateljica će publiku uvesti u povijesni predložak opere, te komentirati interpretacijske zahtjeve i redateljska rješenja glazbeno-scenskog djela u nastajanju. Na sceni će se već moći vidjeti scenografija, ali ne još i kostimi.
 
Diana Haller riječka je mezzosopranistica međunarodne karijere s dugogodišnjim iskustvom istaknute solistice u Državnoj operi u Stuttgartu kao i mnogim inozemnim nastupima i nagradama, te je ovo prigoda da i riječka publika upozna i sudjeluje u programu kakav je uobičajen u europskim gledalištima.
 
Intrigantna povijesna priča o životu engleske kraljice Anne Bolene (Anne Boleyn) kojoj je presudio vlastiti suprug, kralj Henrik VIII., zbog krivice što mu nije rodila sina, inspiracija je i trenutno popularne tv-serije kao i brojnih poznatih filmova te drugih umjetničkih radova i neiscrpan poticaj za razgovor.
 
Svi su pozvani, ulaz je besplatan uz obavezno podizanje propusnica na kazališnoj blagajni.